Naslovnica Šport Celje bo naslednji teden spet gostilo mladinsko rokometno EP

Celje bo naslednji teden spet gostilo mladinsko rokometno EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Naslednji teden se bo v Celju in Laškem pričelo letošnje Evropsko prvenstvo za rokometaše do 20. leta starosti. Na tem EP U-20 bo sodelovalo kar 24 reprezentanc, slovenska izbrana vrsta pa bi se rada prebila vsaj do boja za medalje, kar tokrat ne bo prav preprosto.
Celje bo naslednji teden spet gostilo mladinsko rokometno EP

Prizor s predstavitvene novinarske konference Rokometne zveze Slovenije na celjskem gradu (foto: FB RZS)

Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) so spomnili, da bo Celje s širšo regijo že šestič v zadnjih 7 letih prizorišče enega izmed najpomembnejših mednarodnih rokometnih tekmovanj za mlajše starostne selekcije. Tokrat se bodo na igriščih pomerili najobetavnejši rokometni talenti z vseh koncev Evrope in še malce dlje. Na tem EP U-20 bo namreč sodelovalo kar 23 evropskih reprezentanc ter izbrana vrsta Izraela.

To bo sicer prvič, da sta Mednarodna rokometna zveza (IHF) in Evropska rokometna zveza (EHF) razširili format tekmovanja na 24 ekip, ki bodo razdeljena na 6 skupin s po štirimi reprezentancami. Napredovale bodo le zmagovalke skupin, skupno najboljša drugouvrščena iz skupin A, B in C ter druga najboljša iz skupin E, F, in G. Slovenija je bila na februarskem žrebu na Dunaju uvrščena v skupino E, kjer bodo igrale še selekcije U-20 Danske, Italije in Izraela.

»Slovensko izbrano vrsto do 20 let bo na evropskem prvenstvu vodil Klemen Luzar. Pod njegovim vodstvom se ekipa trenutno mudi na sklepnih pripravah, v katerih je odigrala tri pripravljalne tekme. Na prvi tekmi je bila visoko boljša od Kuvajta, za tem pa so bili Slovenci za las prekratki proti avstrijskim in hrvaškim vrstnikom. Zadnji preizkus mlade Slovence čaka ta petek, ko se bodo v Celju znova pomerili s Hrvati,« so pojasnili z RZS.

Slovenska reprezentanca bo vse svoje tekme v prvem delu tekmovanja odigrala ob 19. uri v celjski dvorani Golovec. Naše v sredo 10. julija najprej čaka dvoboj z Izraelom, v četrtek 11. julija bo na vrsti tekma z Italijo, po dnevu premora pa v soboto 13. julija slovenske mladince čaka še najbrž najtežji obračun z Dansko. Tako bi bilo potrebno za napredovanje najbrž čim višje premagati Izraelce in Italijane.

Tako bi tudi v primeru tesnega poraza ali celo neodločenega izida proti Danski imeli možnost za napredovanje (kar pa bi bilo odvosno tudi od razpletov ostalih tekem v skupinah F in G. Sicer je Slovenija pred 6 leti na domačih tleh osvojila kar zlato odličje na EP U-20, potem ko je v finalu premagala Francijo (31:30), tokrat pa se pot do medalj zdi nekoliko težja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.