Naslovnica Gospodarstvo Projekt Jabka bo posodobil ponudbo Kozjanskega parka

Projekt Jabka bo posodobil ponudbo Kozjanskega parka

Avtor: Spletno Uredništvo
Turistična ponudba v Kozjanskem parku bo kmalu bogatejša za dve pomembni novosti – za interpretacijski center na Gradišču in za ‘Jabolčno pot’. Projekt so poimenovali ‘Jabka’, prek njega pa bodo posodobili delovanje parka in bolj učinkovito povezali vse turistične zanimivosti znotraj njega.
Projekt Jabka bo posodobil ponudbo Kozjanskega parka

Tako bo izgledalo prenovljeno leseno poslopje Interpretacijskega centra (foto: FB Kozjanski park)

Poleg že najavljene prenove gradu Podsreda so bili v Kozjanskem parku pravkar uspešni še pri drugem projektu, poimenovanem ‘Jabka’. Gre za pridobitev sofinanciranja za razširitev turistične infrastrukture Kozjanskega parka v smeri trajnostnega turizma. Projekt predvideva dve novosti. Prva je ureditev 4 km dolge pohodne tematske Jabolčne poti iz trga Podsrede do Interpretacijskega centra visokodebelnih travniških sadovnjakov na Gradišču.

Druga novost pa bo preureditev lesenega objekta, ki bo postal nov Interpretacijski center visokodebelnih travniških sadovnjakov. Ta center bo deloval na območju sadovnjaka Kozjanskega parka na Gradišču, v njem pa predstavljen eden najpomembnejših habitatov v parku in sicer je to visokodebelni travniški sadovnjak, ki je izjemno pomemben življenjski prostor za ptice.

Temeljni cilj projekta je razbremeniti osrednji kulturni spomenik v parku – grad Podsreda in obenem usmeriti obiskovalce na preostale turistične točke – center za dvoživke na Trebčah, tematske poti in druge označene naravne atrakcije Kozjanskega parka. V sklopu projekta Jabka bo Kozjanski park nabavil tudi digitalno opremo za vodenje obiskovalcev in promocijsko gradivo za usmerjanje obiskovalcev.

Kot so potrdili z Javnega zavoda Kozjanski park, Slovenske turistične organizacije (STO) ter Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), skupna vrednost celotnega projekta znaša 359.679,42 evrov, od tega jih bo ministrstvo prispevalo 231.448,82 evrov. Projekt naj bi se zaključil do 30. septembra leta 2025.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.