Naslovnica Gospodarstvo Pričetek sezone za primorske turistične delavce

Pričetek sezone za primorske turistične delavce

Avtor: Spletno Uredništvo
S pričetkom pomladi so se pričele stopnjevati tudi aktivnosti turistični delavcev. Še posebej to velja za Primorsko, saj se tam sezona turistična začenja že z velikonočnimi prazniki. Tako so na Goriškem izpeljali 3. Turistično borzo Vipavska dolina, v Slovenski Istri pa pripravljajo tečaj za turistične vodiče.
Pričetek sezone za primorske turistične delavce

Pogled na Piran z razgledne točke v bližini obzidja (foto: SJ)

Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina je enako kot lani pripravil poslovno turistično borzo v Bukovici, kamor je povabil lokalne turistične ponudnike ter slovenske in tuje organizatorje turističnih potovanj. Na letošnji 3. Turistični borzi Vipavska dolina so svojo ponudbo predstavile tudi sosednje turistične destinacije zahodnega dela Slovenije, s katerimi se tudi veča sodelovanje, na strokovnem posvetu pa se posvetili izboljšavam kakovosti turistične ponudbe.

»Kot eden od prvih tovrstnih dogodkov v Sloveniji na eni strani širi znanja in ponuja priložnosti za trženje sodobnih, trajnostno naravnanih turističnih produktov, hkrati pa spodbuja povezovanje turistične ponudbe na širšem območju zahodne Slovenije,« so pojasnili organizatorji borze. Med okrog 50 stojnicami je bila tudi stojnica ‘Javnega zavoda GO! 2025’, saj bo Nova Gorica prihodnje leto Evropske prestolnice kulture.

Še bolj na jugu Primorske pa bo Turistično združenje Portorož pa še do srede (27. marec) zbiralo prijave na strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike za območja štirih občin Slovenske Istre. Ta tečaj je pogoj za pridobitev izkaznice lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin in vpis v Register turističnih vodnikov slovenske Istre. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela, ki bo vključeval študijski izlet in prikaz vodenja.

Udeleženci se bodo poučili o osnovah turističnega vodenja, o etičnem kodeksu, obnašanju vodnikov, tehnikah vodenja, nastopanju v javnosti, interpretativnem vodenju, o istrski kulinariki, naravni in kulturni dediščini, turističnih produktih, doživetjih v slovenski Istri, kolesarskem turizmu in rezervacijskemu sistemu. Na koncu bo sledil izpit s praktično simulacijo vodenja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.