Naslovnica Šport Pričetek priprav reprezentance na rokometno EP

Pričetek priprav reprezentance na rokometno EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška članska rokometna reprezentanca bo zadnjo nedeljo v oktobru pričela prvi ciklus priprav na prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki bo januarja potekalo v Nemčiji. Selektor Uroš Zorman je na priprave, ki se bodo zaključile z dvema prijateljskima tekmama proti Srbiji, povabil 21 rokometašev.
Pričetek priprav reprezentance na rokometno EP

Selektor Uroš Zorman je avgusta pomagal RZS zbirati pomoč za žrtve poplav (foto: FB RZS)

Slovenska moška izbrana vrsta se bo v nedeljo 29. oktobra spet zbrala na pripravah. Tokrat bo ves proces treningov potekal v Ljubljani, pripravljalni tekmi s Srbijo pa bosta v Črnomlju (v soboto, 4. novembra, ob 18. uri) in v Kočevju (v nedeljo, 5. novembra, že ob 14. uri). Slovenski selektor Uroš Zorman je na reprezentančni zbor povabil 21 rokometašev, po 3 za vsako igralno mesto. Manjka poškodovani Domen Makuc, Matej Gaber pa se ne počuti dovolj pripravljen za raven EP.

»Med vabljenimi so krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Stefan Žabić, vratarji Klemen Ferlin, Urban Lesjak in Miljan Vujović, krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Blaž Janc, Gašper Marguč in Domen Novak ter zunanji igralci Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Aleks Vlah, Miha Zarabec, Dean Bombač, Rok Ovniček, Jure Dolenec, Nejc Cehte in Tadej Kljun,« so pojasnili z Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Vsi vpoklicani igralci so zdravi, le Borutu Mačkovšku povzroča težave poškodba kolena, ki se vleče še iz minule sezone. Z RZS so še spomnili, da januarja slovensko izbrano vrsto čaka že 14. nastop na EP. Slovenijo je žreb umestil v skupino D, kjer se bo v Berlinu najprej 11. januarja pomerila s Ferskimi otoki, sledila pa bosta še precej težja dvoboja s Poljsko in Norveško, pri čemer si bosta napredovanje zagotovili najboljši 2 ekipi skupine.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.