Naslovnica Slovenija Pričela se je kampanja Skrbno z gozdom

Pričela se je kampanja Skrbno z gozdom

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je ob pričetku letošnjega ‘Tedna gozdov’, ki so ga obeležili na Mašunu, sprožilo tudi osveščevalno oglaševalsko kampanjo z naslovom ‘Skrbno z gozdom!’
Pričela se je kampanja Skrbno z gozdom

Lepota slovenskih gozdov je neizmerna, skritih kotičkov ne manjka (foto: commons.wikimedia.org)

Na slovenskih spletnih portalih in televizijskih programih se je pričela promocijska kampanja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), ki so jo ponaslovili ‘Skrbno z gozdom!’. Ta kampanja, ki bo trajala vse do konca meseca junija, poudarja nujnost primernega obnašanja v gozdu in v naravi nasploh, poleg tega pa bodo prek posebnih objav predstavljena še ključna dejstva o gozdu in o gozdarstvu.

»Zgodba vključuje odkazilo in posek drevesa, svari pred nevarnostjo približevanja sečišču, nagovarja k obzirnemu nabiralništvu, opozori na les kot surovino in pomen gozda v povezavi z biotsko raznovrstnostjo in podnebnimi spremembami. Predstavi tudi delo sodelavcev Zavoda za gozdove Slovenije in poziva k obzirnem sobivanju vseh deležnikov, povezanih z gozdom,” so o seriji promocijskih objav pojasnili z MKGP.

Slogan ‘Skrbno z gozdom’ naj bi upoštevali vsi lastniki in seveda tudi vsi obiskovalci slovenskih gozdov. Okoljevarstvena osveščevalna kampanja je sicer stekla vzporedno s pričetkom ‘Tedna gozdov‘. Uvod v teden, posvečen slovenskim gozdovom, so letos obeležili na Mašunu in sicer z otvoritvijo razstave ‘Velike zveri in njihovi gozdovi’ ter z odprtjem obnovljene Mašunske gozdne učne poti.

Pri projektu so sodelovali Zavod za gozdove Slovenije (projekt Interreg Slovenija – Hrvaška Carnivora Dinarica) in družba Slovenski državni gozdovi d. o. o. Sicer je znano, da so gozdovi eno naj večjih naravnih bogastev Slovenije in da bi prav zato morali danes, ko se klimatski ekstremi vrtijo, zanje skrbeti še bolje kot v preteklosti.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.