Naslovnica Kronika Preventivna akcija za motoriste in novo izsiljevalsko e-sporočilo

Preventivna akcija za motoriste in novo izsiljevalsko e-sporočilo

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije so v zadnjih dneh poročali o preventivni akciji za večjo varnost motoristov v Posočju in na Keltiki, pa tudi o poskusu spletnega izsiljevanja, kjer se kriminalci predstavljajo kot – policisti.
Preventivna akcija za motoriste in novo izsiljevalsko e-sporočilo

Tako izgleda spodnji del lažnega dokumenta (foto: policija.si)

Na Policiji so dobili informacijo o kroženju novega izsiljevalskega elektronskega sporočila, v katerem se spletni kriminalci predstavljajo kot policisti. Gre e-sporočilo, ki prejemnika opozarja na domnevne kršitve v povezavi s pornografijo, na dopisu pa sta navedena slovenska Policija in Europol. Da bi se vse zdelo še bolj resnično, je kot podpisnik naveden generalni direktor Policije Anton Olaj.

»V elektronskem sporočilu pošiljatelj od prejemnika želi povratno informacijo. Gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo in Europolom nima nobene povezave. Po vsej verjetnosti je bilo sporočilo poslano na večje število naslovnikov z namenom vzpostavitve kontakta in v nadaljevanju izsiljevanja,« so pojasnili s Policije in dodali, naj se takšna sporočila obravnava kot neželeno pošto, naj se nanj ne odziva in se ga izbriše iz elektronskega predala.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica pa je minuli konec tedna potekala preventivna akcija za voznike motociklov, imenovana ‘Hitrost in posledice v prometnih nesrečah’. Na vijugastih cestah v Posočju in na Keltiki se namreč vsako leto ponesreči veliko motoristov, tako domačih, kot tudi tistih iz tujine, ki še slabše poznajo lokalne kritične točke. Velika večina nesreč se zgodi v poletnem času, zato je bila preventivna akcija na sporedu že sedaj.

Akcija, v kateri so sodelovali policisti PU Nova Gorica, občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, občinski redarji in motoristi različnih motoklubov na Severnem Primorskem, je potekala tako, da so se policisti postavili na strateške točke ob glavnih in stranskih cestnih povezavah na severnem delu Primorske, poleg tega pa marsikje postavili tudi panoje s pozivi k previdni vožnji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.