Naslovnica Kronika Preko tisoč alkotestov za kolesarje

Preko tisoč alkotestov za kolesarje

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila rezultate pravkar zaključene varnostno-preventivne akcije, ki je bila namenjena kolesarjem. V desetih dneh so policisti po vsej Sloveniji preverili več kot dva tisoč kolesarjev, opravili preko 1000 alkotestov in našteli kar 660 prekrškov, a so v 565 primerih izrekli le opozorilo.
Preko tisoč alkotestov za kolesarje

Ta fotografija ni bila posneta na slovenskih cestah, čeprav je danes prav vse možno (foto: pxhere.com)

Slovenska policija je sporočila podatke pravkar zaključeni o akciji za povečanje varnosti v prometu, ki je bila namenjena kolesarjem. Ker se s prihodom toplih dni število kolesarjev na slovenskih cestah opazno poveča, je tovrstna akcija vsako leto običajno na vrsti pred zaključkom šolskega leta, oziroma pred začetkom poletne sezone. Tokrat so varnostno-preventivne aktivnosti trajale kar deset dni, natančneje od 18. do 28. maja.

V tem času so policisti po vsej državi zaustavili in preverili kar 2.232 kolesarjev, pri tem pa so jim skupno našteli kar 660 kršitev. To pomeni, da je bilo približno 30 odstotkov vseh zaustavljenih kolesarjev ‘v prekršku’. Vendar pa je v veliki večini primerov šlo le za manjše kršitve cestno-prometnih predpisov, zato so policisti v 565 primerih kolesarjem izrekli zgolj opozorilo in druge sankcije ne bodo sledile.

V preostalih 95 primerih pa so bile kršitve bolj resne, zato bodo sledili plačilni nalogi, nekaj kolesarjev pa se bo najbrž srečalo s sodnikom za prekrške. Policisti so namreč med akcijo zaustavljenim kolesarjem odredili kar 1.049 alkotestov (!) in nazadnje ugotovili, da jih je 56 poganjalo pedala pod vplivom alkohola. Poleg tega pa so našteli tudi 178 kršitev voznikov motornih vozil, ki so s svojo vožnjo ogrožali kolesarje.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.