Naslovnica Slovenija Dobrodelni koncert Ujemi svoje sanje za Palčico Pomagalčico

Dobrodelni koncert Ujemi svoje sanje za Palčico Pomagalčico

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto se v Kopru napoveduje dobrodelni koncert ‘Ujemi svoje sanje’. Koncert bo obeležil tudi 10. obletnico smrti legendarnega glasbenega ustvarjalca Danila Kocjančiča, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena društvu Palčica Pomagalčica.
Dobrodelni koncert Ujemi svoje sanje za Palčico Pomagalčico

Gneča na februarskem koncertu Ujemi svoje sanje v Izoli (foto: Branko Furlanič/Lions Izola)

Ob 10. obletnici smrti slavnega slovenskega glasbenega ustvarjalca Danila Kocjančiča bo Lions klub Izola s soorganizatorji v soboto (3. junija) v večnamenski dvorani Osnovne šole Koper pripravil drugi večji dobrodelni koncert ‘Ujemi svoje sanje’. Za dober namen bodo tako ponovno zadoneli številni zimzeleni hiti pokojnega Kocjančiča, kot so ‘Portorož 1905’, ‘Si še jezna name’ in ‘Amerika’.

»Znesek prodaje vstopnic bo namenjen Društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, s katerim bodo podprli talente otrok iz socialno šibkih družin in jim omogočili obisk glasbene šole, športnih, kulturnih in ostalih obšolskih dejavnosti. Vstopnico si zagotovite na spletni strani Eventim ali v poslovalnici Petrol, prav tako pa lahko prispevate k dobremu namenu tudi s pošiljanjem SMS sporočila v vrednosti 10 € s POMAGAMO10 na 1919,« sporočajo organizatorji.

Na odru bosta Kocjančičev glasbeni opus povezovala Pihalna orkestra Izola in Marezige pod vodstvom dirigentov Andraža Cenciča in Mirka Orlača, ki je napisal vse priredbe za orkester. Nastopili bodo skupina Prizma, Drago Mislej – Mef, Lara Baruca, Lea Sirk, Žiga Rustja, Oktet Aljaž, Lana Hrvatin, Boštjan Velkavrh ter v skupni pevski zbor združeni učenci osnovnih šol iz Izole in Kopra, voditelja pa bosta Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač.

Drugi koncert ‘Ujemi svoje sanje’ (prvi je bil februarja letos v OŠ Vojke Šmuc v Izoli) ob pomoči sponzorjev ter Pihalnih orkestrov Izola in Marezige, pripravlja Lions klub Izola-Isola skupaj z Lions klubi Ankaran-Istra, Koper-Capodistria, Sežana in Zarja Portorož.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.