Naslovnica Šport Prehod v leto 2023 bo v znamenju smučarskih skokov

Prehod v leto 2023 bo v znamenju smučarskih skokov

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec leta bo na športnem področju ponovno v znamenju smučarskih skokov. Letos bo poleg tradicionalne moške Novoletne skakalne turneje drugič, oziroma Turneje štirih skakalnic, na sporedu tudi ženska Silvestrska skakalna turneja.

Prehod v leto 2023 bo v znamenju smučarskih skokov

Slovenske skakalke vabijo k ogledu tekem in k navijanju zanje (foto: FB Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women)

Silvestrska turneja smučark skakalk se bo v torek (27. decembra) pričela s kvalifikacijami v avstrijskem Beljaku, kjer bosta nato v sredo (28. decembra) in v četrtek (29. decembra) na vrsti dve preizkušnji svetovnega pokala. S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so ob tem spomnili, da bo Beljak letos celo prvič gostil ženski svetovni pokal, potem ko je moško tekmo nazadnje gostil pred 15 leti.

Slovenske barve bodo na Avstrijskem Koroškem branile Nika Križnar, Urša Bogataj, Ema Klinec in Nika Prevc, Katra Komar in v zadnjem hipu ozdravela Maja Vtič. Po uvodnih dveh preizkušnjah v Beljaku se bodo smučarke skakalke preselile na Ljubno ob Savinji. Tam bodo nato kvalifikacije v petek (30. decembra), prva tekma bo v soboto (31. decembra) in druga tekma Silvestrske turneje že dan kasneje – 1. januarja 2023.

Tradicionalna moška Novoletna skakalna turneja, poimenovana tudi Turneja štirih skakalnic, pa se bo pričela s treningom oz. kvalifikacijami v nemškem Obersdorfu v sredo, tekma pa bo nato v četrtek. Skakalci bodo nato odpotovali v nemški Garmisch-Partenkirchen, kjer jih na zadnji dan leta čakajo kvalifikacije, na prvi dan novega leta 2023 pa še tekma. Po dnevu premora sledi selitev v avstrijski Innsbruck.

Tam bodo kvalifikacije v torek (3. januarja), tekmovalna preizkušnja pa bo na sporedu v sredo (4. januarja). Turneja štirih skakalnic se bo zaključila v avstrijskem Bischofshofnu, kjer bodo kvalifikacije v četrtek (5. januarja), zadnja tekma pa je predvidena za petek (6. januarja).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.