Naslovnica Slovenija Predstavili so novo strategijo za digitalizacijo zdravstva

Predstavili so novo strategijo za digitalizacijo zdravstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko se je burno dogajanje v slovenskem zdravstvu po stavki pacientov in odpovedi stavke zdravnikov malce umirilo, sta Ministrstvo za zdravje in Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo na Brdu pri Kranju predstavila novo strategijo digitalizacije zdravstva v Sloveniji za obdobje 2022- 2027.
Predstavili so novo strategijo za digitalizacijo zdravstva

‘Ostanki’ iz analogne dobe pred digitalizacijo – stetoskop, kemični svinčnik in tiskani dokument (foto: pxhere.com)

Z Ministrstvo za zdravje (MZ) in Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo so najprej poudarili, da je bila nova ‘Strategija digitalizacije zdravstva v Sloveniji za obdobje 2022- 2027’ pripravljena v okviru ‘Programa podpore strukturnim reformam’ Komisije EU v sodelovanju z mednarodnimi strokovnjaki s področja digitalizacije zdravstva in tudi z delovno skupino, v kateri so bili vsi najpomembnejši deležniki s področja zdravstva v Sloveniji.

»S projektom želimo omogočiti boljši nadzor sistema digitalnega zdravstva in poenostavitev pretoka podatkov – oboje v prvi vrsti služi kakovostnejši oskrbi bolnikov. Strategija postavlja pacienta v središče in prispeva k večji povezljivosti obstoječih informacijskih sistemov in podatkovnih baz,« so pojasnili na obsežnem predstavitvenem dogodku, ki je potekal v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Na zasedanju so prek video-povezave sodelovali tudi predstavniki struktur EU, slovenska stran pa je v načrtovanju digitalizacije upoštevala najboljše prakse iz Avstrije, Estonije, Finske, Portugalske in Katalonije. Pri digitalizaciji zdravstva bo izjemno pomembno vlogo odigrala Služba vlade RS za digitalno preobrazbo, skupni cilj pa je, da bi slovensko e-zdravje postalo najbolj učinkovit, dostopen in vzdržen sistem digitalnega zdravja v vsej EU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.