Naslovnica Trendi Aiming for Enrike se v Gala halo vračajo z novim albumom

Aiming for Enrike se v Gala halo vračajo z novim albumom

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji mesec bo v Gala hali v sklopu evropske turneje nastopil instrumentalni duo Aiming for Enrike. Norveška glasbenika, katerih produkcija vsebuje jasne vplive elektronskega rocka in ambientalne glasbe, bosta predstavila tudi svoj najnovejši CD, ki nosi naslov ‘Empty Airports’ in bo izšel 20. januarja. Koncertni večer pa bo dopolnil nastop domače skupine ‘Haiku garden’.
Aiming for Enrike se v Gala halo vračajo z novim albumom

Črno-pisan plakat s prvo napovedjo koncerta skupin Aiming for Enrike in Haiku Garden (foto: PR Društvo Kapa)

Norveški instrumentalni duo ‘Aiming for Enrike’ bo po dveh festivalskih obiskih Gala hale (najprej v sklopu MENT-a leta 2019, nato še v sklopu Fuzztivala) in tretjem obisku, ki je bil  samostojni nastop (z Rolo tik pred ‘korona-zaprtjem’ leta 2020), ob svojem četrtem postanku v Ljubljani predstavil tudi svoj novi album. Gre za peti CD skupine, ki se imenuje ‘Empty Airports’, izšel pa bo prihodnji teden – 20. januarja.

»Singli z novega albuma Aiming for Enrike napovedujejo tokrat bolj ambientalno in minimalistično glasbo, ki ni več tako nagnetena, nojzerska in hektična, pač pa bolj razprostrta, atmosferična in meditativna – čemur pritiče tudi naslov in obdobje, v katerem je nastala. Menda gre tudi za majhen omaž Brianu Enu in njegovem albumu ‘Music for Airports’,«  so zapisali v napovedniku Društva Kapa, ki je organizator kulturnega dogajanja v Gala hali.

Za drugi višek koncertnega večera pa bo tokrat poskrbel domači ‘hišni bend’ Haiku Garden. Ta slovenska skupina je lani izdala svoj nov album, ki se imenuje ‘Loose Contacts/Tense Present’. Izdelek je požel številne pozitivne kritike doma in tudi v tujini, od meseca decembra pa je za ljubitelje na voljo tudi na vinilu. Koncert ‘Aiming for Enrike’ in Haiku Garden bo v Gala hali na sporedu v petek, 17. februarja.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.