Naslovnica Šport Pot do zaključnega turnirja Pokala Spar je še dolga

Pot do zaključnega turnirja Pokala Spar je še dolga

Avtor: Spletno Uredništvo
Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije je bil včeraj opravljen žreb četrtfinala Pokala Spar. Četrtfinalne tekme bodo odigrane v januarju in februarju 2023, najbolj zanimiv par četrtfinala pa je obračun Krke in Helios Sunsov.
Pot do zaključnega turnirja Pokala Spar je še dolga

Zadnji zmagovalci Pokala Spar – ekipa Cedevite Olimpije (foto: FB KZS)

Prejšnji teden so na sedežu Košarkarske zveze Slovenije žrebali pare 5. kroga tekmovanja za slovenski pokal, včeraj pa so posebej izžrebali še pare četrtfinala, čeprav mora biti kar sedem od osmih tekem 5. kroga šele odigranih. V 5. krogu Pokala Spar so sicer pari AKK Branik : Terme Olimia Podčetrtek, Zlatorog Laško : Šentjur, LTH Castings : Ilirija in Troti : ECE Triglav Kranj. Igra se dve tekmi, doma in v gosteh.

Na prvem in edinem doslej odigranem dvoboju so Troti v sredo doma izgubili proti Triglavu s 59:83. Tekmovalni program tega kroga Pokala Spar je raztegnjen vse do 20. decembra, ko bo na vrsti zadnja povratna tekma. Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije so kljub temu že včeraj opravili žreb parov za četrtfinalne dvoboje pokalnega tekmovanja, ki bodo na sporedu v januarju in februarju prihodnjega leta.

Ples kroglic je za najbolj zanimiv par četrtfinala določil obračun Krke in Helios Sunsov. Gorenjska gradbena družba Šenčur bo za nasprotnika dobila boljšega iz obračuna med Zlatorogom Laško in Šentjurjem, ljubljanska Cedevita Olimpija pa se bo v četrtfinalu najbrž pomerila s Triglavom, saj so Kranjčani po gladki zmagi v gosteh pred povratno tekmo s z novomeškimi Troti v veliki prednosti.

Zadnji par četrtfinala pa je najbolj nepredvidljiv, saj je žreb hotel, da se bosta srečala zmagovalca dvobojev 5. kroga med LTH Castingsom in Ilirijo ter med AKK Branikom in Termami Olimia iz Podčetrtka. Prva tekma četrtfinalnih parov bo na sporedu že 3. januarja 2023, zadnja pa bo odigrana komaj 8. februarja 2023.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.