Naslovnica Šport Portorož in Poreč prvi postaji za potovanje na Japonsko

Portorož in Poreč prvi postaji za potovanje na Japonsko

Avtor: Spletno Uredništvo

Rokometna zveza Slovenije je napovedala bližnje aktivnosti ženske članske reprezentance. Varovanke selektorja Uroša Bregarja, ki jih junija čakata dodatni kvalfikacijski tekmi za odhod na prihodnje svetovno prvenstvo, bodo čez dve tedna najprej opravile mini priprave v Portorožu in se nato udeležile mednarodnega turnirja v Poreču.

rokometašice Sp nem Nedvomno so Severne Makedonke premagljive in v našem taboru bodo napravili vse, da se reprezentanca uvrsti na letošnje SP. Zgornja fotografija pa je nastala ob zadnjem nastopu Slovenije na SP v Nemčiji leta 2017 (foto:rzs.si)  

 

Po daljšem premoru se k tekmovalnim aktivnostim vrača tudi slovenska ženska članska reprezentanca. Najboljše slovenske rokometašice bodo napravile prve letonje korake proti kvalifikacijam za prihodnje svetovno prvenstvo. Slovenska ženska izbrana vrsta se bo najprej med 18. in 21. marcem pripravljala v Portorožu, nato pa bo v Poreču med 22. in 24. marcem odigrala tri pripravljalne tekme.

Na mednarodnem reprezentančem turnirju v hrvaškem letovišču bodo prve nasprotnice naših (v petek, 22. marca 2019, ob 18. uri) Avstrijke, nato (v soboto, 23. marca 2019, ob 18. uri ) sledijo Čehinje in za konec stare znanke z zadnjih kvalifikacij za svetovno prvenstvo – domačinke Hrvatice (v nedeljo, 24. marca 2019, ob 20.00).

Turnir v Poreču bo obenem služil kot prvi del priprav na dodatne kvalifikacije za nalednje svetovno prvenstvo, ki bo na Japonskem potekalo med 30. novembrom in 15. decembrom. Slovenske tekmice v teh izjemno pomebnih kvalifikacijah bodo rokometašice Severne Makedonije, kvalifikacijska dvoboja pa bosta na sporedu 2.  junija (v Skopju) in 6. junija (v Celju).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.