Naslovnica Šport Pomlajena Slovenija se vrača v svetovno skupino ženskega tenisa

Pomlajena Slovenija se vrača v svetovno skupino ženskega tenisa

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska teniška izbrana vrsta je v četrtem tekmovalnem dnevu pokala Billie Jean King zabeležila še četrto zaporedno zmago in si tako zagotovila povratek v svetovno skupino, oziroma v najvišji rang svetovnega ženskega reprezentančnega tenisa.
Pomlajena Slovenija se vrača v svetovno skupino ženskega tenisa

V slovenskem taboru so lahko tokrat prav vsi upravičeno zadovoljni (foto: ITF/tenis-slovenija.si)

 

Pomlajena slovenska ženska teniška reprezentanca je v turški Antalyi po zmagah nad Gruzijo, Avstrijo in Hrvaško slavila tudi v četrtem krogu tekmovanja za pokal Billie Jean King proti reprezentanci Bolgarije. Slovenski selektor Andrej Kraševec je sicer kot prvo na igrišče poslal 19-letno Pio Lovrič, ki pa je priložnost odlično izkoristila ter s 6:4 in 6:4 premagala precej starejšo in bolj izkušeno Isabello Shinikovo.

Za ponovno uvrstitev Slovenije v svetovno skupino ženskega reprezentančnega tenisa je nato v drugem dvoboju poskrbela Kaja Juvan. 21-letna igralka je zaigrala odlično in samo še potrdila svojo zelo dobro formo. Bolgarko Viktoriyjo Tomovo je namreč porazila z gladkih 6:1 in 6:2. S tem je bil dvoboj med Slovenijo in Boglarijo že odločen, Slovenke pa so predčasno izpolnile svoje načrte.

Sicer je sledil še obračun dvojic, kjer sta mladi Živa Falkner in Lara Smejkal z 0:6, 7:5 in 1:6 izgubili proti bolgarski dvojici Shinikova-Terziyska. Izbranke slovenskega kapetana (oz. selektorja) Andreja Kraševca sicer v Turčiji čakata še dva nastopa – danes za konec predtekmovanja proti oslabljeni Švedski, jutri (v soboto) pa finale za skupno prvo mesto na turnirju evroafriške skupine pokala Billie Jean King.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.