Naslovnica Gospodarstvo Pomembna poslovna dogodka za slovensko-poljsko sodelovanje

Pomembna poslovna dogodka za slovensko-poljsko sodelovanje

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko in poljsko gospodarstvo sta se v zadnjem tednu dvakrat srečala na pomembnih poslovnih dogodkih. Luka Koper se je promovirala v Varšavi, Nordijski center v Planici pa je gostil forum na temo kibernetske varnosti in umetne inteligence.
Pomembna poslovna dogodka za slovensko-poljsko sodelovanje

Poslovna predstavitev in promocija Luke Koper na Poljskem (foto: luka-kp.si)

Luka Koper d. d. je pred nekaj dnevi v prestolnici Poljske pripravila prvo letošnje srečanje za poslovne partnerje s tujih tržišč. Odziv je bil zelo dober, saj se je večernega sprejema v Varšavi udeležilo približno 200 poslovnih partnerjev. Prisotni so bili tudi člani uprave Luke Koper d. d., ki so predstavili poslovanje v minulem letu in napovedali kratkoročne načrte za dodatno povečanje zmogljivosti koprskega pristanišča.

Nordijski center v Planici pa je gostil Slovensko-poljskem poslovni forum, katerega osrednji temi sta bili kibernetska varnost pri poslovanju v dobi digitalnih priložnosti in umetna inteligenca kot priložnost za izboljšanje poslovanja. Med potekom foruma sta bila podpisana tudi dva sporazuma, katera bosta predvidoma še dodatno okrepila sodelovanje gospodarskih družb obeh držav.

»Digitalne tehnologije so pomemben in hitro rastoč sektor na Poljskem, ki ponuja veliko priložnosti za slovenska podjetja, saj tam obstaja veliko povpraševanje po informacijski tehnologiji in rešitvah za podporo napredne proizvodnje, pametnih mest, interneta stvari (IoT), računalništva v oblaku in kibernetske varnosti,« so še pojasnili z javne agencije Spirit Slovenija, ki je sodelovala pri izpeljavi foruma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.