Naslovnica Kronika Policisti bodo do nedelje poostreno nadzirali hitrost vozil

Policisti bodo do nedelje poostreno nadzirali hitrost vozil

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes zjutraj se je pričela nova preventivna akcija za večjo varnost udeležencev v cestnem prometu. Policisti bodo vse do nedelje po vsej državi izvajali poostren nadzor spoštovanja predpisov o omejitvah hitrosti.
Policisti bodo do nedelje poostreno nadzirali hitrost vozil

Prizor s podobne akcije nadzora hitrosti novembra lani (foto: policija.si)

Slovenska Policija je pravkar sprožila novo enotedensko varnostno-preventivno akcijo. Policisti preverjajo, kdo se po slovenskih cestah vozi prehitro, saj je neprilagojena oz. prevelika hitrost v Sloveniji še vedno med prvimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Po podatkih Policije je bilo tako zgolj v lanskem letu zaradi previsoke hitrosti na slovenskih cestah kar 32 smrtnih žrtev.

Letos zaenkrat glede smrtnih žrtev kaže malce bolje, a je število nesreč zaradi prehitre vožnje še vedno bistveno previsoko. »Po trenutnih podatkih se je v letošnjem letu do 10. aprila na slovenskih cestah zaradi neprilagojene hitrosti pripetilo 795 prometnih nesreč, v katerih so štiri osebe izgubile življenje, 58 je bilo hudo, 348 pa lahko telesno poškodovanih,« so s Policije posredovali sveže uradne podatke.

Velja omeniti, da iz teh podatkov nikakor ni moč natančno predvideti, kaj se bo dogajalo do konca leta 2024. Glavni del turistične sezone, ko so slovenske ceste najbolj obremenjene, se je namreč šele prav začel. Sicer je tudi ta akcija poostrenega nadzora del širše mednarodne akcije, ki se bo hkrati izvajala na območju vse Evrope, koordinirala pa jo bo Evropska mreža prometnih policij, imenovana Roadpol.

Policijske aktivnosti bodo še posebej intenzivne 19. aprila, po vseh državah EU in tudi pri nas v Sloveniji kot vsako leto spet potekal pravcati maraton nadzora hitrosti. S Policije bodo zato v četrtek tudi javno navedli lokacije, kjer bodo nato petek locirani poostreni nadzori hitrosti. S tem želijo delovati preventivno, obvestiti ljudi o povečanem številu cestnih kontrol in predvsem doseči, da bi prav vsi vozili po predpisih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.