Naslovnica Šport Pogačar ostaja prvi na svetu, slavljenec Roglič pa je peti

Pogačar ostaja prvi na svetu, slavljenec Roglič pa je peti

Avtor: Spletno Uredništvo
Po koncu dirke po Sloveniji se je hitro nabralo nekaj zanimivih kolesarskih novic. Tadej Pogačar je na danes objavljeni lestvici Mednarodne kolesarske zvez UCI obdržal prvo mesto, Primož Roglič pa je peti. Roglič je sicer izjavil, da v naslednjih dveh mesecih najverjetneje ne bo nastopil prav na nobeni dirki. V četrtek in v nedeljo pa je že na vrsti slovensko državno prvenstvo, kjer naj bi se Pogačar vrnil k aktivnemu dirkanju.
Pogačar ostaja prvi na svetu, slavljenec Roglič pa je peti

Tako je številka 1 svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar aprila zmagoval pred poškodbo (foto: FB UAE Team Emirates)

Na danes objavljeni lestvici Mednarodne kolesarske zvez UCI, ki je bila ažurirana (šele) z rezultati Kritirija Dauphinéje, se nadaljuje prevlada istih kolesarjev. Najboljši kolesar na svetu ostaja Tadej Pogačar, ki je pred poškodbo roke na dirki Liège-Bastogne-Liège (23. aprila) zapored zmagal na ardenskih klasikah Amstel Gold Race in Fleche Wallonne. Drugi na lestvici je svetovni prvak Belgijec Remco Evenepoel, sledijo pa kar trije člani ekipe Jumbo Visma.

Belgijec Wout Van Aert je namreč tretji, Danec Jonas Vingegaard je četrti, Primož Roglič pa je sedaj peti. Roglič je sicer šele včeraj v središču Ljubljane proslavljal letošnjo zmago na Giru d’Italia (28. maja je bila na vrsti zadnja etapa v Rimu), ob tem pa je napovedal, da v naslednjih dveh mesecih najverjetneje ne bo nastopil prav na nobeni dirki in da bo šele 26. avgusta v Barceloni startal na 78. Vuelti oz. Dirki po Španiji.

Primož tako zelo verjetno letos ne bo nastopil na slovenskem državnem prvenstvu, na Dirki po Franciji in tudi na Svetovnem prvenstvu, ki bo prve dni avgusta potekalo na Škotskem. Vseeno pa Roglič ni povsem izključil možnosti, da bi v zadnjem hipu le odšel na kakšno od omenjenih dirk, saj se je prav to v bližnji preteklosti že večkrat zgodilo.

Sicer bo že pojutrišnjem (22. junija) na sporedu letošnje slovensko državno prvenstvo in sicer vožnja na čas s ciljem na Pokljuki, v nedeljo (25. junija) pa še cestna dirka v Radovljici. Če ne že v četrtek, pa naj bi se Tadej Pogačar po neugodni poškodbi roke vrnil k aktivnemu dirkanju prav na DP v nedeljo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.