Naslovnica Šport Pogačar je prvi, a ne tudi edini slovenski adut za SP

Pogačar je prvi, a ne tudi edini slovenski adut za SP

Avtor: Spletno Uredništvo
V Glasgowu se pojutrišnjem pričenja svetovno prvenstvo v kolesarstvu, ki bo najbolj množično doslej, saj bo prvič na sporedu kar 13 kolesarskih preizkušenj. Slovenska reprezentanca sicer ne bo nastopila v najmočnejši zasedbi, vendar je udeležbo potrdil Tadej Pogačar, ki nedvomno sodi med največje favorite za medalje. V izjemno številni slovenski ekspediciji pa so zagotovo tudi drugi aduti.
Pogačar je prvi, a ne tudi edini slovenski adut za SP

Tako se je Tadej Pogačar letos veselil zmage na dirki Pariz- Nica (foto: UAE Team Emirates)

S Kolesarske zveze Slovenije (KZS) so potrdili, da bo Tadej Pogačar nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo v Glasgowu potekalo od 3. do 13. avgusta. Pogačar trenutno namerava nastopiti tako na cestni dirki, ki bo v nedeljo 6. avgusta, pa tudi v vožnji na čas, ki bo nato na vrsti v petek 11. avgusta. Na cestni dirki bodo od naših nastopili še Domen Novak, Matevž Govekar, Kristijan Koren, Tilen Finkšt, Jaka Primožič in Anže Skok.

Pogačar bo nato predvidoma edini Slovenec na članskem kronometru, medtem ko na KZS upajo tudi na kakšen večji uspeh v kategoriji do 23 let, kjer bodo slovenske barve branili Gal Glivar, Boštjan Murn, Teo Pečnik in Natan Gregorčič, ki se bo edini preizkusil tudi v vožnji na čas. Podobno bi lahko do medalje prišel tudi kdo iz mladinske ekipe, kjer bodo pedala poganjali Žak Eržen, Jakob Omrzel, Erazem Valjavec, Jaka Marolt in Marcel Skok.

Sicer bo to SP na Škotskem pa bo najbolj množično doslej, saj bo prvič na sporedu kar 13 kolesarskih preizkušenj. Tako bodo med članicami na ženski cestni dirki nastopile Urška Žigart, Špela Kern in Urša Pintar, v kronometru pa Eugenija Bujak. Mladinsko vrsto bodo tvorile Neža Zupanič, Ema Podberšič in Sara Pestotnik. Med dekleti naj bi imela še največ možnosti za skok na stopničke Monika Hrastnik v disciplini spust.

V spustu bodo v moški konkurenci Slovenijo zastopali Luka Berginc, Žak Gomilšček in Jan Cimperman, v olimpijskem krosu pa v ženski kategoriji ženske Elite Tanja Žakelj in Vita Movrin, v moški Elite Rok Naglič, med mladinkami Hana Kranjec Žagar in med mladinci Žan Pahor.

»V Glasgow odhaja še reprezentanca v BMX, v Freestyle Parku bo anstopil Jaka Remec, pri BMX race pa imamo v mlajših kategorijah Jošta Ložarja in Katja Stupar. Pri parakolesarjih bo v kategorji H3 nastopil Anej Doplihar v cestni dirki in vožnji na čas,« so še pojasnili s KZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.