Naslovnica Slovenija Podaljšali so veljavnosti subvencioniranih vozovnic

Podaljšali so veljavnosti subvencioniranih vozovnic

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je včeraj za eno leto podaljšalo veljavnosti subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz za upokojence, ki so starejši od 65 let, za imetnike Evropske kartice ugodnosti in za vojne veterane. Podaljšalo pa je tudi veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za vse dijake in študente, a le za julij in za avgust.
Podaljšali so veljavnosti subvencioniranih vozovnic

Letos odprta  prenovljena avtobusna postaja v Kopru (foto: FB Avtobusna postaja Koper/MOK)

Čez dva tedna bo s pričetkom meseca julija potekla veljavnost subvencioniranih vozovnic za upokojence nad 65 let, za imetnike Evropske kartice ugodnosti in za vojne veterane, zato se je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo (MOPE) odločilo, da jim veljavnost podaljša še za eno leto. MOPE bo sicer v uradnih evidencah najprej še enkrat preverilo, kdo je upravičen do te ugodnosti in mu avtomatsko podaljšalo pravico do brezplačnega prevoza.

»Postopek se bo izvedel v sistemu Integriran javni potniški promet (IJPP) in bo za upravičence brezplačen. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je s sklepom avtomatično podaljšalo še veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2023. Dijaki in študenti bodo zato v poletnem času brezplačno koristili javni potniški promet,« pa so še dodali z MOPE.

Tudi v zadnjem delu letošnjega šolskega in študijskega leta se torej brezplačno podaljšuje veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za vse dijake in študente še za meseca julij in avgust. Država želi tako mlade spodbujati k bolj množični uporabi javnega potniškega prometa.

Z MOPE predlagajo, naj mladi te brezplačne vozovnice izkoristijo tudi za izlete, športne aktivnosti ali prevoz na (študentsko) delo, ki ga mnogi opravljajo prav v teh dveh počitniških poletnih mesecih. No, pa tudi za kakšen popravni, razredni ali diferencialni izpit bi lahko komu prišle prav.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.