Naslovnica Šport Po rekordni zmagi za 99 točk eno leto premora

Po rekordni zmagi za 99 točk eno leto premora

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo dosegla rekordno zmago. Slovenija je na gostovanju v Albaniji slavila kar z 99 točkami prednosti!
Fotografija slovenske ženske košarkarske reprezentance pred pričetkom tekme v Draču (foto: FB KZS)

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je po uvodnem domačem porazu proti Turčiji s 62:78 na drugi tekmi kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo gostovala v Albaniji. Slovenska ženska košarkarska izbrana vrsta se je z Albankami pomerila v Draču in dosegla rekordno zmago, pa čeprav je dvoboj odigrala močno oslabljena, brez najmanj treh igralk, ki običajno začenjajo v prvi peterki.

Slovenija je prvo četrtino dobila s 30:14, kar je sicer visoka razlika, a še ni dajala slutiti, kaj se bo zgodilo kasneje. Naše košarkarice so namreč drugo četrtino dobile, ne da bi prejele niti en sam koš – bilo je z 32:0. Ob polčasu je bil tako izid 62:14 za naše, v drugem delu tekme pa se je ta kakovostna razlika ponovila na skoraj povsem identičen način in na koncu je bilo kar 127:28 za premočne Slovenke. Da, natanko 99 točk razlike.

”Vedeli smo, da bomo igrali proti precej slabši zasedbi, zato smo preizkusili nekaj novih različic v napadu in obrambi, hkrati pa sem imel priložnost, da vidim na delu vse igralke. Nekaterim sem namenil tudi nekoliko drugačne vloge, kot so jih vajene, in reči moram, da sem s prikazanim zelo zadovoljen. Prav tako moram vsa dekleta pohvaliti za delo v tem tednu,« je po tekmi dejal slovenski selektor Georgios Dikaioulakos.

Velja poudariti, da je zmaga za 99 točk prava redkost v sodobni košarki. Po podatkih Košarkarske zveze Slovenije je bila doslej najvišja zmaga deklet tista nad Južnoafriško republiko leta 2003 na Univerzijadi v južnokorejskem Daeguju, ko je bilo 105:28 (77 točk razlike). Kvalifikacije za EP bodo sedaj ‘počivale’ vse do novembra 2022, sicer pa te kvalifikacije za Slovenijo niso tako pomembne, saj bo naša država skupaj z Izraelom gostila EP in je nanj zato že avtomatsko uvrščena.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.