Naslovnica Slovenija Na Forumu prostovoljstva se izmenjujejo izkušnje in ideje

Na Forumu prostovoljstva se izmenjujejo izkušnje in ideje

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubljana gosti Forum prostovoljstva 2022, ki ga je ob Mednarodnem tednu prostovoljstva in Evropskem letu mladih pripravila Slovenska filantropija. Na dogodku se izmenjujejo izkušnje in ideje akterjev slovenskega in mednarodnega področja prostovoljskega dela ter mladinskih projektov. Prostovoljstvo je vse bolj pomembno, saj se prek njega rešujejo konkretne družbene potrebe, zagotavlja se vključenost in se obenem učvrščujejo napredne humanistične ideje.
Na Forumu prostovoljstva se izmenjujejo izkušnje in ideje

Govor državnega sekretarja Jureta Trbiča na Forumu prostovoljstva 2022 (foto: MJU)

Forum prostovoljstva 2022 je v sklopu Mednarodnega tedna prostovoljstva in Evropskega leta mladih pripravila Slovenska filantropija. Foruma se udeležujejo predstavniki slovenskih nevladnih organizacij, prostovoljci in tudi mednarodni partnerji, ki izmenjujejo izkušnje in ideje s področja prostovoljskega dela ter mladinskih projektov. Pomemben del foruma bo tudi razmislek o osamljenosti mladih.

Ta problem je postal precej bolj opazen med pandemijo koronavirusa Covid 19, zato bodo na forumu poleg ostalih tem spregovorili o premagovanju osebnih stisk prek prostovoljskega dela. Prostovoljstvo je namreč koristno za širšo družbo, vendar pa je prav tako koristno za posameznika, ki ni več osamljen, ampak se počuti vključenega. Na forumu sodeluje tudi Ministrstvo za javno upravo (MJU), ki je leta 2011 pripravilo ‘Zakon o prostovoljstvu’.

»Glavni cilj zakona je zagotavljanje pregled nad stanjem organiziranega prostovoljstva in razmerji, ki pri organiziranju in izvajanju prostovoljstva nastajajo. Včeraj se je sestal tudi Svet Vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij, na katerem so članice in člani med drugim razpravljali o dveh novih, ločenih strategijah: Strategiji razvoja nevladnih organizacij in Strategiji razvoja prostovoljstva,« so poudarili z MJU.

Spomnili pa so še, da pravkar tudi subvencionirajo trajnostno naravnana delovna mesta za mentorje in koordinatorje prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.