Naslovnica Trendi Po Palomi bodo prek spleta v živo odigrali še Gejm

Po Palomi bodo prek spleta v živo odigrali še Gejm

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče bo konec tedna začelo predvajati drugo iz niza spletnih gledaliških predstav v živo. Imenuje se ‘Gejm’ in govori o zelo aktualni tematiki – ilegalnih migracijah.

Po Palomi bodo prek spleta v živo odigrali še Gejm

Svež prizor iz Slovenskega mladinskega gledališča (foto: FB SMG)

 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) se je na nove omejitve javnega življenja in gledališkega uprizarjanja odzvalo na ogirnilane način in sicer je začelo prek spleta v živo predvajati svoje nove predstave. Prvi neposredni prenosi se pričeli minuli konec tedna, uvodna predstava v neposrednem prenosu pa je bila ‘Paloma’, katere zadnjo ponovitev bodo opravili prav danes ob 20. uri.

Konec tedna pa bo sledila druga gledališka igra v tem spletnem nizu. Imenuje se ‘Gejm‘ in govori o zelo aktualni tematiki –  o ilegalnih migracijah. »Ljudje, ki so prepešačili pol sveta, da bi pobegnili pred vojnami, preganjanjem, nasiljem in uničujočo revščino, zadnjih dobrih sto kilometrov poti, ki jih v Bosni in Hercegovini še loči do njihovega cilja v Evropski uniji, imenujejo ‘Gejm’ ( ‘the game’ – slov. igra).

Avtorski projekt Gejm preizprašuje vlogo in odgovornost Slovenije in njene mejne politike za življenje in usodo ljudi na begu,« razkriva napovednik predstave, ki jo je režiral Žiga Divjak, nastala pa je v koprodukciji Maske Ljubljana in SMG-ja. Prvo uprizarjanje bo na vrsti v soboto, 16. januarja, ob 20. uri. Sledila bosta še predstavi v torek (19. januar) in v sredo, (20. januar), ki se bosta prav tako pričeli ob 20. uri. Vstopnice za ogled prek spleta so naprodaj prek portala Tretji oder.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.