Naslovnica Svet & EU Kljub pandemiji so proglasili Evropsko leto železnic 2021

Kljub pandemiji so proglasili Evropsko leto železnic 2021

Avtor: Spletno Uredništvo

Ne glede na pandemijo koronavirusa, ki je povzročila drastičen upad potniškega železniškega prometa po vsej Evropi in je še dolgo ne bo konec, so se v EU odločili, da leto 2021 poimenujejo ‘Evropsko leto železnic’.

Kljub pandemiji so proglasili Evropsko leto železnic 2021Potniški železniški promet je zaradi koronavirusa v EU zagotovo močno upadel, tudi tovorni pa najbrž ni narasel (foto: pxhere.com)

 

Pandemije koronavirusa še dolgo ne bo konec, saj cepljenja potekajo prepočasi. Že v Sloveniji, ki je med manjšimi državami EU, bo cepljenje po sedaj zastavljenem tempu 16.700 doz na teden ter cilju, da bi cepili 70% sloveskega prebivalstva (in ne le 60%, kot je bilo napovedano decembra ob začetku cepljenja), trajalo približno do 1. septembra prihodnjega leta 2022. Vseeno pa so se v Evropski komisiji, Svetu EU in nazadnje še v Parlamentu EU odločili, da leto 2021 poimenujejo ‘Evropsko leto železnic’.

Kljub temu, da je pandemija koronavirusa lani povzročila drastičen upad potniškega železniškega prometa po vsej Evropski uniji, so se torej v Parlamentu EU odločili, da letos spodbujajo uporabo železnic kot varnega in trajnostnega prometnega sredstva. »Med krizo zaradi pandemije covida-19 se je izkazalo, da železniški promet lahko tudi v izjemnih okoliščinah zagotovi hiter prevoz nujnih dobrin, kot so hrana, zdravila in gorivo.

Kriza je ta sektor močno prizadela, predvsem zaradi bistvenega zmanjšanja števila potnikov, ki so mu botrovali ukrepi, ki so omejili potovanja. Ne glede na to bo imel železniški promet vlogo v trajnostnem okrevanju po pandemiji,« so zapisali v sporočilu za javnost Evropskega parlamenta. Pri tem so poudarili, da izpusti cestnega prometa predstavljajo 25% vseh toplogrednih plinov v EU, železniški promet pa je odgovoren za le 0,4 % izpustov.

Poleg tega so glede varnosti parlamentarci zapisali, da je potovanje z železnico najbolj varen način kopenskega prometa, saj so železniške nesreče odgovorne za le 0,1 smrtno žrtev na milijardo potnikov na kilometer, medtem ko so avtobusne nesreče odgovorne za 0,23, avtomobilske za 2,7 in motoristične 38 na milijardo potnikov na kilometer (po starih podatkih za obdobje 2011-2015).

»Vendar pa z vlakom potuje le 7 % potnikov in 11 % blaga. 75 % kopenskega prevoza blaga je opravljenih po cestah: pomemben del bi se moral prenesti na železnico in vodne poti, če želimo zmanjšati emisije izpuste. Za to pa je potrebnih precej naložb in uvedba vseevropskega prometnega omrežja (TEN-T),« so še pojasnili s Parlamenta EU.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.