Naslovnica Šport Po kajaku ekipna zlata medalja za Slovenijo še v kanuju

Po kajaku ekipna zlata medalja za Slovenijo še v kanuju

Avtor: Spletno Uredništvo
Za prihodnost slovenskega kajaka in kanuja na divjih vodah ni bojazni. Prvi dan evropskega prvenstva v slalomu za mladince in mlajše člane v Čeških Budjejovicah je slovenski ekipi prinesel zlato kolajno za mladinsko ekipo kajakašev, danes pa je sledilo še zlato odličje za kanuiste v kategoriji mlajših članov. Sledijo še preizkušnje v posamičnih konkurencah.
Po kajaku ekipna zlata medalja za Slovenijo še v kanuju

Kanuisti Juš, Nejc in Žiga Lin – evropski prvaki v slalomu med mlajšimi člani (foto: FB KZS)

Že uvodni dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki poteka v Čeških Budjejovicah, je slovenski ekipi prinesel izjemen uspeh. Zlato medaljo in naslov evropskih prvakov si je privozila mladinska ekipa kajakašev v postavi Atej Zobec Urbančič, Žiga Lin Hočevar in Rene Jeklin. Tudi drugi slovenski ekipni nastopi so bili kar dobri, a se vseeno ni izšlo prav po vseh željah.

»Ekipa kajakašev do 23 let, za katero so veslali Marko Petek, Tine Kancler in Ulan Valant,  je bila osma, kajakašice do 23 let Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Sara Belingar so bile pete, prav tako na petem mestu pa je tekmovanje zaključila tudi mladinska ekipa kajakašic, v postavi Naja Pinterič, Sara Globokar in Ema Lampič,« so pojasnili s Kajakaške zveze Slovenije in dodali, da se je v jutrišnja posamična polfinala uvrstilo kar 7 slovenskih čolnov.

Danes pa so zablesteli še kanuisti Juš Javornik, Nejc Polenčič in Žiga Lin Hočevar, ki so na EP postali evropski ekipni prvaki med mlajšimi člani. Sicer njihova prednost pred najbližjimi zasledovalci ni bila tako visoka kot včeraj pri kajakaši, ki so srebrne Nemce prehiteli kar za 12 sekund, a nič zato – zlato je zlato. Slovenski kanuisti in kanuistke pa so pred tem uspehom opravili tudi s kvalifikacijami za posamično konkurenco.

V nedeljska polfinala so napredovali Juš Javornik, Nejc Polenčič, Lea Novak, Eva Alina Hočevar, Martin Gale, Žiga Lin Hočevar, Naja Pinterič in Asja Jug. Pri vsej tej množici tekovalcev in tekmovalk se Sloveniji najbrž nasmiha še kakšna medalja…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.