Naslovnica Šport Planica, Ilka, finale odbojkarskega pokala in Ronaldo

Planica, Ilka, finale odbojkarskega pokala in Ronaldo

Avtor: Spletno Uredništvo
Športni konec tedna je minil predvsem v znamenju dogajanja v Planici in v pričakovanju jutrišnje nogometne tekme med Slovenijo in Portugalsko, zato je bil finale pokala Slovenije v odbojki tokrat malce v ozadju. Vseeno pa so ljubitelji odbojke lahko uživali v dveh zanimivih tekmah in enemu velikemu presenečenju.
Planica, Ilka, finale odbojkarskega pokala in Ronaldo

Za največje presenečenje vikenda so poskrbele mariborske odbojkarice (foto: FB OZS)

V četrtek je Nika Prevc dvignila kristalni globus najboljše v skupnem seštevku svetovnega pokala smučarskih skokih za dekleta, v petek je njen najstarejši brat Peter Prevc vpisal zadnjo zmago v svetovnem pokalu pred koncem izjemne kariere, v soboto je moška skakalna izbrana vrsta kljub padcu Timija Zajca osvojila drug mesto na ekipni tekmi, včeraj pa se je skakalna sezona končala z drugim mestom Domna Prevca na planiški velikanki.

Z nastopi so končali tudi v svetovnem pokalu alpskega smučanja in sicer se je za Slovenijo sezona 2023-24 končala odlično, saj je na zadnjem ženskem smuku v Saalbachu zablestela Ilka Štuhec, ki je osvojila drugo mesto. Ljubitelji nogometa so se sicer konec tedna posvečali dogajanju v domačih ligaških tekmovanjih, vsi pa so v pričakovanju jutrišnje prijateljske tekme med Slovenijo in Ronaldovo Portugalsko, ki bo v Stožicah na sporedu ob 20.45.

Zaradi vsega tega dogajanja je bil finale pokala Slovenije v odbojki, ki ga je gostila koprska Arena Bonifika, tokrat malce v ozadju. Ljubitelji odbojke pa so vseeno prišli na svoj račun. V ženskem finalu so namreč Kamničanke povedle z 2:0 v nizih, vendar so nato so Mariborčanke uprizorile spektakularen preobrat. Na koncu je bil rezultat Nova KMB Maribor : Calcit Volley 3:2 (-25, -13, 21, 26, 7) in mariborske odbojkarice so osvojile že svoj 20. Pokal Slovenije.

Tudi moški finale, kjer je prav tako šlo za mariborsko-kamniški obračun, je postregel z zelo zanimivo predstavo. Nazadnje je sicer Calcit Volley porazil moštvo I-vet Maribora s 3:0 ( 25, 26, 21), a bi se lahko dvoboj končal povsem drugače, če bi Mariborčani dobili sicer zelo tesno končnico prvega ali drugega niza.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.