Naslovnica Gospodarstvo Pet velikanov za v boju za Oglaševalca leta

Pet velikanov za v boju za Oglaševalca leta

Avtor: Spletno Uredništvo

Izbor za oglaševalca leta se bliža zaključnemu dejanju. Za prestižno nagrado Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ) se bo potegovalo pet finalistov in sicer so to A1 Slovenija, Droga Kolinska/Atlantic Grupa, Hofer trgovina, Pivovarna Laško Union in Telekom Slovenije. Izbor sicer poteka v treh krogih, prva dva pa sta bila že opravljena. V tretjem krogu bo glasovala še sedemčlanska komisija, zmagovalec pa bo znan sredi aprila.

SOF Ziga Intihar 115 1024x683Prizor z lanske razglasitve najboljših na Slovenskem oglaševalskem festivalu (foto: Žiga Intihar / sof.si)

 

Tudi izbor Oglaševalca leta 2017 poteka v treh krogih. V prvem in drugem krogu so za svoje favorite glasovali člani Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), dragocene točke pa so sodelujočim gospodarskim družbam prinesle tudi nagrade na področju oglaševanja in tržnega komuniciranja, ki so jih podjetja osvojila v preteklem letu.

Člane SOZ so tako pri nominiranju v prvem, kot tudi pri glasovanju v drugem krogu izbora vodila zlasti naslednja izhodišča in kriteriji: izvirnost in inovativnost nastopa na trgu, kreativnost in konsistentnost komunikacijskih sporočil ter osvojene domače in mednarodne nagrade na področju oglaševanja in tržnega komuniciranja v preteklem letu.

V zaljučnem, tretjem krogu bo o zmagovalcu odločila še sedemčlanska komisija, člani so predsednik Upravnega odbora SOZ Matevž Šmalc, predstavniki Slovenskega združenja oglaševalcev Alenka Jančar, Andrej Krajner in Barbara Randić, predsednica Upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalskih agencij Saša Leben, predsednik Slovenskega združenja medijev Tomaž Drozg ter predsednica Oglaševalskega razsodišča doc.dr. Milena Fornazarič.

“Člani komisije bodo pri odločanju izhajali iz pisnih utemeljitev kandidatur ter spremljajočih ključnih kreativnih rešitev, kot so jih pripravili finalisti. Pri glasovanju jih bodo vodili v načinu izbora opredeljena izhodišča in kriteriji. V končnem seštevku točk, ki bo določil prejemnika nagrade bodo 20 % prinesle točke iz glasovanja članov SOZ v drugem krogu izbora, 40 % točke iz osvojenih nagrad na področju tržnega komuniciranja v letu 2017 in 40 % točke iz naslova glasovanja Komisije. Nagrado Oglaševalec leta 2017 bodo predstavniki vodstva Slovenske oglaševalske zbornice podelili na Zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 27. SOF v petek, 13. aprila 2018 v Portorožu,” so pojasnili na soz.si.

Nagrado Oglaševalec leta so v preteklih letih prejela podjetja Petrol, Belinka, Revoz, Delo, Športna loterija Slovenije, Pivovarna Laško, Krka, PS Mercator, Mobitel (za leta 2002, 2003, 2006 in 2010), Proconi (Pogrej in pojej), Si.mobil (za leta 2005, 2008 in 2013), Engrotuš, Ljubljanske mlekarne, Amis, Zavarovalnica Triglav (za leti 2012 in 2016), Droga Kolinska / Atlantic Grupa in Telekom Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.