Naslovnica Šport Poletni košarkarski tabori v deželi evropskih prvakov

Poletni košarkarski tabori v deželi evropskih prvakov

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarska zveza Slovenije bo tudi letos, ko se slovenska košarka ponaša z naslovom članskega prvaka Evrope, organizirala tradicionalne poletne tabore. Fantje in dekleta se bodo kot običajno družili v Postojni, tabor za najmlajše košarkarje pa se letos seli v Strunjan.

postojna tabor kzsLetos bo KZS v Postojni že 12 leto gostila tudi mednarodni tabor FIBE U-15 (foto: kzs.si) 

 

Z začetkom poletja bo zaživel že 42. tabor Košarkarske zveze Slovenije, ki ga bodo tudi letos organizirali na dveh lokacijah. Fantje in dekleta se bodo v dveh izmenah zvrstili v Postojni, najmlajši košarkarji in košarkarice pa se bodo učili in zabavali v Strunjanu. Na KZS zagotavljajo, da bo imel program dela poudarek na individualni tehniki in taktiki, manjkalo pa ne bo niti tekem in drugih različnih tekmovanj, ki so košarkarjem in košarkaricam v veliko veselje (tekmovanje v igri 1:1 in 3:3, v prostih metih, štafetnih igricah…).

“Trenerji se bodo na igrišču trudili, da se bodo fantje in dekleta naučili veliko novih košarkarskih prvin, izpopolnjevali svoja znanja z žogo in brez nje, spoznavali drugačne načina dela ostalih trenerjev, hkrati pa bodo poskrbeli, da bo veliko druženja tudi ob igrišču, na katerem bodo igralke in igralci sklepali nova košarkarska prijateljstva,” pravijo na kzs.si.

Tudi letos se bodo v KZS potrudili, da bodo tabor obiskali nekateri najbolj znani slovenski košarkarji in košarkarice, ki bodo mladim nadobudnežem dali kakšen pomemben nasvet za nadaljevanje košarkarske poti. Prijave na vse tri tabore zbirajo že od prvih dni marca.

Tabor za fante bo v Postojni na vrsti med 24. in 30. junijem. Tabor za dekleta, v sklopu katerega bo mednarodna košarkarske zveza FIBA že dvanajstič izpeljala svoj tabor za dekleta starostne kategorije U-15 z vseh koncev Evrope, bo sledil med 1. in 7. julijem. Tabor za najmlajše košarkarje pa bo v Strunjanu potekal med 24. in 29. junijem letos. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.