Naslovnica Šport Olimpijski rokometni turnir s smešnimi dopoldanskimi termini

Olimpijski rokometni turnir s smešnimi dopoldanskimi termini

Avtor: Spletno Uredništvo
Znani so termini tekem slovenske ženske in moške reprezentance na bližnjih  Olimpijskih igrah v Parizu. Rokometašice bodo prvo tekmo odigrale že dan pred uradnim odprtjem iger in sicer ob 9. uri zjutraj proti Danski, moške pa dva dneva kasneje prav tako ob 9. zjutraj čaka tekma proti Španiji. Nekateri termini so torej kar komični, saj na primer v slovenskih ligah tako zgodaj ne igrajo niti otroci!
Olimpijski rokometni turnir s smešnimi dopoldanskimi termini

Kdo bi si mislil, da bodo budilke in alarmi pomembni za nastop na Olimpijskem turnirju (foto: FB RZS)

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je posredovala  informacijo, da so bili pravkar določeni termini rokometnega dela tekmovanj na bližnjih Olimpijskih igrah (OI). Slovenska ženska izbrana vrsta, ki bo prvič sodelovala na olimpijskem turnirju, bo nastope začela že dan pred uradno otvoritvijo iger – v četrtek, 25. julija 2024. Slovenke se bodo najprej pomerile z Dansko, srečanje pa bo na sporedu že ob 9. uri zjutraj.

Ženska članska rokometna reprezentanca Slovenije se bo zatem po vrsti pomerila z Južno Korejo 28. julija ob 11. uri, z Nemčijo 30. julija ponovno ob 9. uri zjutraj, z Norveško 1. avgusta ob 21. uri in za konec prvega dela tekmovanja še s Švedsko 3. avgusta ob 16. uri. Slovenska moška reprezentanca jo je glede terminov odnesla podobno, saj bo v Parizu  27. julija ravno tako debitirala ob 9. uri in sicer proti Španiji.

Nato moško člansko rokometno selekcijo Slovenije dva dneva kasneje čaka tekma proti sosedom Hrvatom, ki bo v drugem  dopoldanskem terminu že ob 11. uri. Naslednji trije natopi naših pa bodo na sporedu v precej bolj normalnih terminih, vsaj kar se igranja rokometa tiče – proti Švedski 31. julija ob 16. uri, proti Japonski 2. avgusta ob 19. uri in za konec skupinskega dela proti Nemčiji 4. avgusta ob 14. uri.

Jutranji termini so smešni, saj  v domačih slovenskih državnih ligah tako zgodaj dopoldan ne igrajo niti mlajši dečki ali deklice, tu pa je govora o enem od vrhuncev mednarodnega rokometa – o olimpijskem turnirju in o nastopih svetovnih rokometnih velesil (pa pri tem niti ne mislimo na Slovenijo). Glede na termine prav vse na OI prisotne reprezentance zagotovo ne bodo v povsem enakopravnem položaju, gledanost tekem pa bo nedvomno precej manjša.

Organizatorji iger v Parizu in Mednarodna rokometna zveza IFH, ki je močno vpeta v izpeljavo moškega in ženskega olimpijskega turnirja, bi lahko program tekem v obeh konkurencah izpeljali precej bolje, če bi eno od skupin preprosto prestavili v drugo dvorano. Morda pa bodo na koncu slovenskim igralkam in igralcem tako zgodnji termini ustrezali bolj kot drugim reprezentancam, kdo ve?

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.