Naslovnica Šport Olimpija najprej gostuje v Kopru, v 1. SŽNL pa bo kar 9 klubov

Olimpija najprej gostuje v Kopru, v 1. SŽNL pa bo kar 9 klubov

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Brdu pri Kranju je bil danes na vrsti žreb parov prve slovenske nogometne lige, katere nova sezona 2023-24 se pričenja čez natanko 1 mesec – 20. julija. V prvem krogu bo izstopalo gostovanje Olimpije v Kopru. Že pred žrebom pa je Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije moral najprej potrditi sestavo lig, ki potekajo pod okriljem zveze. Tako se je v ženski prvoligaški druščini nepričakovano znašlo kar 9 klubov.
Olimpija najprej gostuje v Kopru, v 1. SŽNL pa bo kar 9 klubov

Olimpija je nazadnje gostovala v Kopru deževnega februarja (foto: FB FC Koper)

Danes je bil že na vrsti žreb parov prve slovenske nogometne lige, ki se s 1. krogom sezone 2023-24 začenja čez natanko 1 mesec – 20. julija. Prvo ligo Telemach bo v novi sezoni še naprej tvorilo 10 moštev, žreb pa je določil, da bodo državni prvaki Olimpije v 1. krogu gostovali v Kopru, Maribor odhaja v Radomlje, Aluminij bo gostil Celjane, Mura se bo pomerila z Domžalami, Bravo pa z novincem Rogaško.

V drugi slovenski nogometni ligi (2. SNL) bo v prihajajoči sezoni igralo 16 ekip, od katerih je kar 6 primorskih. Primorski drugoligaški klubi so Gorica, Tabor Sežana, Primorje eMundial, Vitanest Bilje, Jadran Dekani in TKK Tolmin, ostali pa so Ilirija 1911, Krka, Beltinci Klima Tratnjek, Nafta 1903, Brinje Grosuplje, Kety Emmi&Impol Bistrica, Triglav Kranj, Rudar Velenje, Fužinar in Dravinja.

V 3. SNL vzhod pa bo nastopalo 14 ekip – Krško, Drava Ptuj, Bosch Bračič Videm, Premium Dobrovce, Rače, Podvinci, Brežice 1919 Terme Čatež, Zavrč, Šampion, Avto Rajh Ljutomer, Prevalje, Hajdina, Šmartno 1928 in Koroška Dravograd. Tudi v 3. SNL zahod bo 14 ekip – Roltek Dob, Šenčur, Adria, Dren Vrhnika, Izola, Svoboda Ljubljana, Fama Vipava, Brda Dobrovo, Šobec Lesce, Slovan, Škofja Loka, Eksist Žiri, Kočevje in Jesenice.

Še najbolj zanimiva novica pa prihaja iz ženske prvoligaške druščine. V 1. SŽNL bo v sezoni 2023/24 namreč kot kaže zaigralo kar devet ekip. To je kar neverjetno, če pomislimo, da so maja licence za nastopanje na prvi stopnji prejeli le štirje klubi od skupno sedmih, ki so v 1. SŽNL igrali v sezoni 2022-23. To so bili Mura, Primorje, Radomlje in ŽNK Ljubljana.

Nastopanje Krima, Olimpije in Cerkelj je bilo tedaj zavrnjeno, sedaj pa so se ti klubi vseeno znašli v 1. SŽNL. Poleg tega pa sta se jim pridružila še NK Gažon (iz bližine Kopra) in NK Drava Ptuj.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.