Naslovnica Gospodarstvo Okrepili so slovensko letalsko povezanost s svetom

Okrepili so slovensko letalsko povezanost s svetom

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pravkar podprlo obstoječe letalske linije osmih letalskih družb z 1,8 milijona evrov. Poleg tega je z Brnika vzpostavilo dve novi letalski povezavi Dubajem in z londonskim letališčem Gatwick.
Okrepili so slovensko letalsko povezanost s svetom

Stisk rok na Brniku (foto: MGRT/Javna agencija SPIRIT Slovenija)

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so sporočili, da so pravkar dodatno podprli letalsko povezljivost Slovenije. Iztekel se je namreč javni razpis za subvencije za letalske prevoznike, s katerimi se izboljšuje letalsko povezljivost Slovenije s svetom. MGRT bo finančno podprlo obstoječe letalske linije osmih letalskih družb z 1,8 milijona evrov vrednim paketom subvencij.

Prav tako so s temi sredstvi poskrbeli za vzpostavitev dveh novih letalskih povezav in sicer med Brnikom (oz. Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana) z Dubajem v Združenih Arabskih Emiratih in z londonskim letališčem Gatwick. Teh deset letalskih prevoznikov bo predvidoma skupno opravilo več kot 700 letov med Ljubljano in drugimi državami, pri čemer so v dokumentu posebej poudarili turistično pomembne destinacije.

»Na podlagi razpisa bo ministrstvo sofinanciralo v višini 1.825.496 evrov naslednje letalske prevoznike: Deutsche Lufthansa (Frankfurt in München), Swiss International Air Lines (Zürich), Brussels Airlines (Bruselj), Flydubai (Dubaj), Air Serbia (Beograd in Niš), Air Montenegro (Tivat), Turkish Airlines (Istanbul), Easyjet (London Gatwick), Wizzair (Charleroi in Luton) in LOT Polish Airlines (Varšava),« so pojasnili z MGRT.

Dobro delujoče letalske linije so posebej pomembne za izvozno usmerjena slovenska podjetja, oziroma kar za vso gospodarstvo in v času poletne turistične sezone, ko želimo v Slovenijo privabiti čim več tujih gostov. Prav tako je za vse tiste Slovence, ki gredo v tujino na dopust, precej bolj priročno in poceni leteti z Brnika, kot pa kjerkoli iz tujine.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.