Naslovnica Šport Odbojkaricam ni uspelo, vrača se turnir na Ljubljanici

Odbojkaricam ni uspelo, vrača se turnir na Ljubljanici

Avtor: Spletno Uredništvo
V slovenskih odbojkarskih krogih so te dni v ospredju zaključek Evropskega prvenstva za žensko reprezentanco, spektakularen turnir na Ljubljanici in bližnje EP za moške, kjer bodo slovenski odbojkarji branili srebro.
Odbojkaricam ni uspelo, vrača se turnir na Ljubljanici

Tako je videti odbojka na vodi podnevi, v mraku pa je še bolj spektakularna (foto: FB Volleyball on Water)

Slovenske odbojkarice je na Evropskem prvenstvu v Belgiji po gladki zmagi nad Madžarsko čakal še zadnji obračun skupinskega dela tekmovanja proti Ukrajini. Varovanke selektorja Marca Bonitte so se pomerile z letošnjimi zmagovalkami zlate evropske lige, dobile prvi set, se nato borile po svojih najboljših močeh, a so nazadnje morale priznati premoč nasprotnic. Slovenija je nazadnje izgubila z Ukrajino z 1:3 (19, -23, -24,-17).

Slovenskim odbojkaricam je tako v odločilnih trenutkih zmanjkal kanček športne sreče in zato so končale z nastopi na svojem tretjem EP. Vseeno pa ne bodo imele prav veliko počitka, saj jih po poročanju Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) že čez tri tedne v Lodžu na Poljskem čakajo kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto potekale v francoski prestolnici Parizu.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca pa te dni zaključuje priprave na bližnje EP, na katerem bo Slovenija branila srebrno kolajno. Prvi del EP bo na vrsti od prihodnje srede, 30. avgusta, Slovenija pa ga bo začela v bolgarski Varni. V tem črnomorskem letovišču bodo na sporedu tudi tekme osmine finala in četrtfinalni obračuni, boji za medalje bodo potekali v prestolnici Italije Rimu.

Tekme Evropskega prvenstva bosta gostili še Izrael in Severna Makedonija, Slovenija pa bo prvi del odigrala v skupini B, skupaj z Bolgarijo, Hrvaško, Finsko, Ukrajino in Španijo. Že pred tem bo ta konec tedna tudi na domačih tleh na sporedu izjemno atraktiven dogodek. Poleg dvoranske odbojke, odbojke na mivki in odbojke na snegu so namreč pred nekaj leti ‘izumili’ še odbojko na vodi.

Ljubljana je na plavajočem igrišču med Ribjo brvjo in Tromostovjem že dvakrat gostila ekshibicijske tekme, tokrat pa gre za turnir, ki naj bi bil po informacijah z OZS tudi prvi tovrsten turnir na svetu. V soboto 26. avgusta se bo za vstop v polfinale podalo po 8 parov v moški in v ženski konkurenci. V nedeljo bodo sledili polfinalni obračuni, finale v ženski konkurenci se bo pričel ob 21. uri, po koncu te tekme pa bo na sporedu še finale moških.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.