Naslovnica Kronika Dan uporabnikov interneta in trik z ugodnimi krediti

Dan uporabnikov interneta in trik z ugodnimi krediti

Avtor: Spletno Uredništvo
S spletnega portala Varni na internetu prihajata vesti o praznovanju Dan uporabnikov interneta in 32. rojstnega dneva svetovnega spleta, a tudi klasično opozorilo pred spletnimi kriminalci. Tokrat je aktualen trik z izjemno ugodnimi krediti, pri katerem se pogosto zlorabljajo logotipi in vizualne podobe pravih slovenskih finančnih ustanov.
Dan uporabnikov interneta in trik z ugodnimi krediti

Ena verzija trika z neverjetno ugodnimi krediti izgleda tako (foto: PR Varni na Internetu)

Na spletnem portalu Varni na internetu so najprej spomnili, da je pravkar minilo 32 let od rojstva svetovnega spleta in da smo v Sloveniji obeležili kot Dan uporabnikov interneta. Mednarodni naziv za ta dan pa je ‘Internaut Day’, pri čemer je Internaut je sicer oseba s poglobljenim znanjem o uporabi interneta in njegove zgodovine). Nedvomno je internet v teh 32 spremenil svet na bolje, vendar pa se vedno najdejo ljudje, ki ga uporabljajo za kriminalne aktivnosti.

Tako je najnovejše opozorilo s portala Varni na internetu pred spletnimi kriminalci tokrat namenjeno triku z izjemno ugodnimi krediti. V zadnjem času so namreč prejeli več vprašanj posameznikov glede spletnih kreditov in legitimnosti posameznih finančnih podjetij, ki se oglašujejo na spletnih portalih. Poleg tega se tudi na spletnih omrežjih nekaterih slovenskih bank vrstijo podobna svarila.

»O legitimnosti svoje ponudbe te bodo goljufi skušali prepričati z lažnimi spletnimi stranmi izmišljenih bank in finančnih podjetij. Postavljajo pa tudi zavajajoče FB strani, kjer zlorabljajo logotipe in vizualno podobo slovenskih finančnih ustanov. Goljufi po vzpostavljenem kontaktu brez težav in dokazil uporabniku odobrijo kredit, potem pa začnejo zaračunavati izmišljene stroške,« so potek goljufije opisali na portalu Varni na internetu.

Epilog zgodbe je običajno ta, da naivna žrtev plača oziroma poravna te neobstoječe stroške, obljubljenega denarja pa seveda nikoli ne dobi. Z Varni na internetu so glede preventive na tem področju zelo jasni – če se na spletu nekaj zdi prelepo, da bi bilo res, potem skoraj zagotovo ni resnično, ampak gre za prevaro…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.