Naslovnica Magazin Nov digitalni sistem za e-dovolilnice turističnih avtobusov

Nov digitalni sistem za e-dovolilnice turističnih avtobusov

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je v Ljubljani pričel delovati nov sistem za izdajo e-dovolilnic za turistične avtobuse. Ti bodo morali odslej rezervirati termin, ko bodo na vstopno-izstopnih točkah odložili oziroma pobrali svoje potnike.
Nov digitalni sistem za e-dovolilnice turističnih avtobusov

Ena od lokacij v predmestju Ljubljane s parkirnimi prostori tudi za avtobuse (foto: slovenia.info)

Digitalni sistem za izdajo e-dovolilnic za turistične avtobuse je novost, ki lahko v slovenski prestolnici in tudi v drugih turističnih krajih olajša življenje marsikomu. Z uvedbo tega novega sistema e-dovolilnic želijo po eni strani v Ljubljani prispevati k večji pretočnosti prometa in k dvigu kakovosti življenja meščank in meščanov, po drugi strani pa zagotoviti tudi čim boljšo izkušnjo turistom.

Tisti obiskovalci, ki se v središče mesta pripeljejo s turističnimi avtobusi, bodo tako obisk slovenske prestolnice opravili brez kaotičnih izkrcavanj ali vkrcavanj, kar zagotovo pomeni tudi večjo varnost. Avtobusi pa bodo po odlaganju gostov lahko parkirali na parkiriščih P+R ali na Bratislavski cesti. »Digitalni sistem e-dovolilnic za turistične avtobuse bo deloval prek aplikacije, dostopne na spletnem portalu Turizma Ljubljana.

 Uporabnikom bo omogočal, da rezervirajo 15-minutni termin za odlaganje in pobiranje gostov na vstopno-izstopnih točkah v bližini mestnega središča. Te so na Bleiweisovi cesti, Ilirski ulici, Miklošičevi ulici, Železni in Roški cesti. Skupno ponujajo 11 postajališčih mest za avtobuse,« so informacije družbe Turizem Ljubljana povzeli tudi na Slovenski turistični organizaciji (STO).

Spomnili pa so tudi, da bodo nove dovolilnice za uporabo vstopno-izstopnih točk letos še brezplačne, prihodnje leto pa že ne bodo več. Sicer se podobne sisteme urejenega odlaganja potnikov v Sloveniji in po vsej Evropi v mnogih turističnih centrih uporablja že vrsto let, z digitalizacijo pa bodo vse aktivnosti postale še malce bolj preproste in učinkovite.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.