Naslovnica Šport Navijači bodo razpeti med Kranjsko Goro in Norveško

Navijači bodo razpeti med Kranjsko Goro in Norveško

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se bodo ljubitelji alpskega smučanja ta konec tedna posvetili spremljanju 62. Pokala Vitranc, se počasi izteka tudi sezona smučarskih skokov. Najboljše slovenske skakalke in sveže svetovne prvake v skokih čaka večdnevna turneja na Norveškem.
Navijači bodo razpeti med Kranjsko Goro in Norveško

Svetovni prvaki v smučarskih skokih Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek (foto: FB SloSki Nordic team)

Kranjska gora bo jutri in pojutrišnjem (v soboto in nedeljo, 11. in12. marca) gostila dve moški veleslalomski tekmi Audi FIS svetovnega pokala, kjer se napoveduje naskok na stopničke s strani najboljšega slovenskega slalomista Žana Kranjca. Gostitelji zadnjega večjega mednarodnega športnega dogodka zimske tekmovalne sezone na slovenskih tleh pričakujejo polne tribune in glasno vzpodbudo navijačev.

Tekmovalna sezona pa se počasi končuje tudi za panogo smučarskih skokov. Najboljše slovenske skakalke in sveže svetovne prvake v skokih čaka zahtevna večdnevna RAW AIR turneja na Norveškem, ki predvideva 3 postaje in se pričenja že z današnjimi popoldansko-večernimi kvalifikacijami v Holmenkollenu. Slovenska glavna trenerja Zoran Zupančič in Robert Hrgota bosta tokrat lahko računala na 5 skakalk in 6 skakalcev.

Moški del slovenske reprezentance tokrat tvorijo dvakratni svetovni prvak Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Lovro Kos, Domen Prevc in mladi Rok Masle, ženskega pa Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc, Maja Vtič in Katra Komar. »Letošnja turneja prinaša veliko prelomnico za ženske skoke, saj bo najboljših petnajst skakalk v seštevku turneje lahko premierno poletelo na letalnici v Vikersundu.

 Lani je kot prva Slovenka turnejo dobila Nika Križnar, na zmagovalnem odru je končala tudi Urša Bogataj, najboljšo skupno uvrstitev v moški konkurenci pa imata Cene Prevc in Žiga Jelar, ki sta lani oz. na premierni izvedbi končala na odličnem četrtem mestu,« so pojasnili s Smučarske zveze Slovenije (SZS). Morda pa je letos napočil tudi čas za zmago v moški konkurenci, pri čemer bi bil za ta uspeh najbrž prvi kandidat sveži svetovni prvak Timi Zajc.

Karavana bo v Holmenkollenu ostala do nedelje, tako moške kot tudi ženske tam čakata po dve tekmi. V ponedeljek sledi selitev v Lillehammer, kjer bosta do četrtka izmenično še po dve preizkušnji v vsaki konkurenci. Od prihodnega petka (17. marca) dalje pa bo na vrsti še obisk letalnice v Vikersundu, kjer bosta na vrsti še dve preizkušnji za moške ter že omenjena prva tekma skakalk – ki pa ne bo štela za svetovni pokal.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.