Naslovnica Gospodarstvo National Geographic ta mesec priporoča obisk slovenskih gora

National Geographic ta mesec priporoča obisk slovenskih gora

Avtor: Spletno Uredništvo
Ena najbolj prepoznavnih medijskih družb na svetu National Geographic je ob začetku meseca poskrbela za dodatno promocijo naše države. Slovenijo je namreč uvrstila med 5 globalnih destinacij, ki se jih najbolj splača ogledati v mesecu septembru. Sicer ta mesec na ‘Nat-Geo’ priporočajo obisk slovenskih gora, na morje pa so najbrž pozabili.
National Geographic ta mesec priporoča obisk slovenskih gora

Surferji v akciji pred piransko Punto, v ozadju zasnežena Kanin in Triglav (foto: SJ)

National Geographic je prestižna globalna blagovna znamka, za katero se danes skriva medijska družba, ki poleg znane mesečne revije pripravlja tudi spletne vsebine in video vsebine za televizijski program National Geographic Channel. Skupne značilnosti vseh National Geographic medijev so zanimive, aktualne in obenem tudi kakovostno predstavljene zgodbe z vseh koncev sveta.

Tokrat je revija National Geographic poskrbela za dodatno promocijo Slovenije, saj jo je uvrstila med 5 globalnih destinacij, ki se jih najbolj splača ogledati v mesecu septembru. Poleg naše države so na seznam uvrstili še Sicilijo (poletje tam kar traja), Namibijo (ogledi atrakcij so lažji zaradi sušne sezone), Nemčijo (predvsem zaradi začetka Oktoberfesta) in angleško pokrajino Cronwall (prijetne temperature, precej manj gneče kot sredi sezone).

»Zadnji klic za pohodništvo v Alpah, kjer se pohodniška sezona jeseni konča, saj vreme otežuje dostop do gora. September je spektakularen mesec za bivanje na nadmorski višini, saj je še vedno topel, suh in sončen, medtem ko drevesa tvorijo ognjeni sezonski prikaz. Slovenske Julijske Alpe na vzhodnem koncu gorovja opredeljujejo nazobčani apnenčasti vrhovi, ki ponujajo vedno večjo paleto označenih pohodniških poti.

V osrčju gora je 9400 m visok Triglav, najvišji vrh Slovenije, ki se dviga nad čudovitima ledeniškima jezeroma Bohinj in Bled. Pohodniška pot Juliana je nedavno začrtana mreža poti po 168 milj severozahodne Slovenije, ki poteka v Triglavskem narodnem parku in prečka nekaj najbolj spektakularnih alpskih terenov v državi v 16 10-miljskih odsekih,« so o Sloveniji in še posebej o gorskem svetu zapisali na National Geografic.

Sicer pa tudi Slovenska turistična organizacija (STO) letos sodeluje z National Geografic s kampanjo ‘Geografija avantur’, kjer se v večkanalni vsebinski kampanji skozi vrhunske zgodbe, fotografije in video Slovenija od konca meseca julija predstavlja kot izjemna destinacija za outdoor doživetja 365 dni na leto.

Vsi skupaj pa so pozabili na slovensko morje, saj ima običajno še ves september morje temperaturo nad 20 stopinj. Kaj je bolj avanturističnega, kot da si po izletu v gorski svet privoščimo še skok v prijetno toplo septembrsko morje?

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.