Naslovnica Kronika Najdba trupla in značilni prometni prekrški tovornjakarjev

Najdba trupla in značilni prometni prekrški tovornjakarjev

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije tokrat prihajata novici o najdbi trupla in o prometnih prekrških posebne vrste. Mrtvega so namreč našli Kranjčana, ki so ga pogrešali že dva meseca. Poleg tega so se tokrat posvetili bistveno premajhnih varnostnim razdaljam med tovornjaki na slovenskih avtocestah.
Najdba trupla in značilni prometni prekrški tovornjakarjev

Prekrškarji pred predorom Trojane, posneli pa so jih med kontrolo z videonadzornim sistemom Provida (foto: policija.si)

Policija je sredi meseca maja sporočila, da je pogrešan 48-letni Igor Sajovic iz Kranja. Nazadnje je bil viden v nedeljo, 15. maja 2022, okrog 11. ure v Sebenjah pri Tržiču, vozil pa naj bi se s Citroenom C2 črne barve. Dva meseca kasneje so policisti iskanje preklicali, saj so Sajovica včeraj žal našli mrtvega. Po prvih informacijah nič ni kazalo, da bi bil lahko vzrok za smrt kakšno kaznivo dejanje.

S Specializirane enote za nadzor prometa pri Upravi uniformirane policije pa prihaja povsem drugačna novica in sicer so policisti med nadzorom na relaciji Ljubljana–Murska Sobota ustavila tudi voznika tovornih vozil, ki sta vozila s precej premajhno varnostno razdaljo. Prometni predpisi in lokalna signalizacija namreč pravijo, da najmanjša dovoljena varnostna razdalja za kamione znaša 100 metrov.

Tovornjakarji pa so znani prav po tem, da se včasih postavijo povsem za tovornjak pred njimi in tako zaradi zavetrja porabijo manj goriva. Tako so tokrat na avtocestnem odseku med Blagovico in Vranskim policisti ustavili voznika, od katerih je pred tem en vozil le na razdalji med 3 in 5 metrov, drugi pa največ 20 metrov za tovornim vozilom pred njim. Oba sta dobila kazen v višini 300 evrov in v obliki odvzema 3 kazenskih točk.

»Pri čemer policisti opozarjajo, da je povprečni reakcijski čas pri vozniku ena sekunda. To pa pomeni, da voznik vozila, ki vozi s hitrostjo 90 km/h, v eni sekundi prevozi 25 metrov,« so glede nevarnosti premajhne varnostne razdalje za tovorna vozila še posebej poudarili s Policije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.