Naslovnica Šport Najbolj intenziven teden Odbojkarske zveze Slovenije

Najbolj intenziven teden Odbojkarske zveze Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Za Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) je bil prejšnji teden zagotovo najbolj intenziven teden v letu 2021. Po proslavi nove članske srebrne medalje z EP je OZS v Ljubljani gostila žreb elitne lige prvakov, svečano prireditev CEV, Dan slovenskega športa in Olimpijski festival, v Kranjski Gori pa je potekala evropska trenerska konvencija s 170 udeleženci.
Mlade odbojkarice in trenerji na praktičnem delu konvencije v Kranjski Gori (foto: OZS)

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je prejšnji teden najprej sodelovala pri torkovem sprejemu evropskih podprvakov oziroma slovenske članske reprezentance na ljubljanskem Kongresnem trgu. Nato se je OZS posvetila Dnevu slovenskega športa, na katerem je več kot 1400 otrokom iz vse Slovenije na dveh prizoriščih v parku Tivoli v Ljubljani predstavila odbojko, pri tem so pomagali fantje iz ACH Volleyja Ljubljana in odbojkarice OD Vital Ljubljana.

»V petek so bile oči evropske odbojkarske javnosti spet uprte v slovensko prestolnico, saj je na Ljubljanskem gradu potekal žreb elitne lige prvakov, ki so se ga udeležili predstavniki najuspešnejših evropskih klubov, zatem pa je Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) v okviru gala prireditve, ki so jo doslej gostili Rim, Moskva, Dunaj in Budimpešta, podelila nagrade najboljšim odbojkaricam, odbojkarjem in trenerjem leta 2021,« so pojasnili z OZS.

Prestolnica in OZS sta za konec tedna gostili še Olimpijski festival pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, na katerem so se otroci spoznavali s številnimi športnimi panogami in tudi odbojko. Na odbojkarskem igrišču na Kongresnem trgu so množici otrok lepote odbojke demonstrirali trenerji, odbojkarji in odbojkarice in iz OK Vital Ljubljana, OK Črnuče in tudi OK Merkur Maribor.

Medtem pa je v Kranjski Gori potekala obsežna mednarodna konvencija trenerjev odbojke, ki jo je OZS izpeljala skupaj s CEV. Na tridnevni konferenci je bilo prisotnih 170 trenerjem z vseh koncev zemeljske oble, ki so jim predavali priznani odbojkarski strokovnjaki z Nizozemske, Belgije, Norveške in Italije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.