Naslovnica Magazin Na Oraclovi konferenci tudi o slovenski Skrinji

Na Oraclovi konferenci tudi o slovenski Skrinji

Avtor: Spletno Uredništvo
Portorož je v zadnjih dneh gostil pomemben mednarodni strokovni dogodek. Konference družbe Oracle ‘MakeIT SIOUG 2023’ se je udeležilo prek 350 ljudi, govora pa je bilo o trenutnih trendih razvoja in uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije Oracle rešitev.
Na Oraclovi konferenci tudi o slovenski Skrinji

Prizor s predstavitve poslovno-inteligenčnega sistema Skrinja (foto: FB MDP)

Oraclova koferenca ‘MakeIT SIOUG 2023’ je pomembno strokovno srečanje na področju razvoja lokalnih rešitev in rešitev v oblaku. Dogajanju v portoroškem Kongresnem centru je tokrat prisostvovalo preko 350 udeležencev, ki so pridobili dober pregled nad trendi razvoja in uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije rešitev, ki so povezane z Oracle tehnologijo za razvoj – tako lokalnih rešitev, kot tudi rešitev v oblaku.

Kongresa so se udeležili tudi predstavniki Ministrstva za digitalno preobrazbo (MDP). Tako sta v okviru programske sekcije ‘Uspešne zgodbe’ Paula Kolenko in dr. Karmen Kern Pipan z Direktorata za razvoj digitalnih rešitev in podatkovno ekonomijo MDP predstavili slovenski sistem ‘Skrinja’ ter izkušnje in dobre prakse pri uporabi kombinacije Oracle podatkovnega skladišča z Oracle Data Integratorjem skupaj z Microsoft Power BI sistemom.

»Poslovno inteligenčni sistem ‘Skrinja’ v državni upravi služi predvsem interaktivni podpori odločanju na podlagi podatkov na vseh ravneh. Tako dvigujemo znanje ter avtomatiziramo, optimiziramo in izboljšujemo delo in odločitve tako odločevalcev kot tudi analitikov in končnih uporabnikov,« so o tej prav posebni sodobni slovenski skrinji še pojasnili z Ministrstva za digitalno preobrazbo.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.