Naslovnica Šport Na evropsko dvoransko atletsko prvenstvo po medaljo ali dve

Na evropsko dvoransko atletsko prvenstvo po medaljo ali dve

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se v Carigradu v Turčiji pričenja dvoransko evropsko prvenstvo v atletiki. Slovenijo bo tam zastopalo 12 športnic in športnikov, prvi adut ekipe pa bo skakalka s palico Tina Šutej, ki je pred kratkim postavila tudi najboljši izid sezone.
Na evropsko dvoransko atletsko prvenstvo po medaljo ali dve

Članice in člani slovenske ekspedicije v Turčijo (foto: FB Atletska zveza Slovenije)

Pred odhodom na evropsko dvoransko atletsko prvenstvo, ki bo v Carigradu trajalo od  2. do 5. marca, so v slovenski reprezentanci pripravili tiskovno konferenco, na kateri so spregovorili o svojih ambicijah glede tega dogodka. Slovenijo bo v Turčiji (zanimivo, da kljub vsem tragičnem potresnem dogajanju z ogromnim številom žrtev Turki niso odpovedali EP), zastopalo 12 športnic in športnikov, prvi adut naše ekipe pa bo skakalka s palico Tina Šutej.

Tina bo letos najbrž spet v boju za odličja, če se seveda ne zgodi kaj presenetljivega. Pred okroglim mesecem je namreč na mitingu v češki Ostavi s palico preskočila 482 centimetrov, kar je doslej najboljši izid sezone v Evropi. Ljubljančanka, ki nastopa za celjski Kladivar, bo tokrat v Carigradu poskusila narediti še zadnji korak naprej – osvojiti naslov evropske prvakinje. Na prejšnjem EP je bila v poljskem Torunu leta 2021 druga, na lanskem SP pa tretja.

Slovenija sicer pred tem nikoli ni bila prav v svetovnem vrhu ženskega skoka s palico, zato bi bilo zlato odličje za 34-letno atletinjo nedvomno en od vrhuncev kariere. Poleg Tine, ki je napovedala, da na EP odhaja po medaljo, naj bi imela od 12-članske slovenske ekipe največ možnosti za odličje na tem EP Anita Horvat. Ta atletinja ima v teku na 800 metrov v Evropi tretji rezultat sezone in je bila skozi vso zimsko sezono nenehno tik pod samim vrhom.

Kot so na novinarski konferenci potrdili z Atletske zveze Slovenije (AZS), na EP potujejo še Maruša Mišmaš Zrimšek (tek na 3000 m), Lia Apostolovski (skok v višino), Jerneja Smonkar in Veronika Sadek (obe tek na 800 m) ter Neja Filipič in Eva Pepelnak (obe troskok). Moški del reprezentance pa tokrat sestavljajo Joni Tomičić Prezelj (tek na 60 m z ovirami), Jan Vukovič (tek na 800 m), Robert Renner (skok s palico) in Jan Luxa (troskok).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.