Naslovnica Šport Mura že začenja novo nogometno sezono

Mura že začenja novo nogometno sezono

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropsko nogometno prvenstvo se še ni končalo, pa se že začenja nova sezona evropskih klubskih tekmovanj. Jutri bodo slovenski prvaki iz moštva Mure ob 20. uri odigrali prvo tekmo prvega predkroga Lige prvakov in sicer bodo gostovali v Skopju, oziroma pri Shkëndiji.

Slovenski državni prvaki iz ekipe Mure bodo že jutri ob 20. uri pričeli svojo evropsko nogometno sezono. Na prvi tekmi prvega predkroga Lige prvakov bodo gostovali v severno-makedonski prestolnici Skopje. Tam se bodo varovanci trenerja Anteja Šimundže ob 20.00 pomerili z ekipo Shkëndije, ki sicer prihaja iz Tetova. Mura bo tako prvič v zgodovini kluba zaigrala v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov,

Povratna tekma bo v Murski Soboti prihodnji torek, 13. julija, prav tako ob 20. uri. Velja pa opozoriti, da so pri Evropski nogometni zveze UEFA pravkar ukinili pravilo, po katerem je bil gol v gosteh vreden več. V četrtek bosta letošnje mednarodne nastope pričela še dva slovenska kluba. Nogometaši Maribora in Domžal bodo letos prvič zaigrali v novi Konferenčni ligi UEFE.

Domžalčane ob 20. uri čaka domač dvoboj z moštvom Swip Hesper iz Luksemburga, Mariborčani pa se bodo ob 20. 45 na Ljudskem vrtu srečali z ekipo Urartu iz Armenije. Povratni tekmi bosta čez teden dni – 15. julija. Četrti slovenski predstavnik v Konferenčni ligi je Olimpija, ki se bo tekmovanju pridružila šele v drugem krogu, torej šele v drugi polovici meseca julija. Sicer pa se slovensko nogometno prvenstvo pričenja v petek 16. julija, ko bo Bravo gostil Radomlje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.