Naslovnica Šport MotoGP z edinim letošnjim testom v Katarju

MotoGP z edinim letošnjim testom v Katarju

Avtor: Spletno Uredništvo
Prva uradna postaja pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu je Katar, kjer ta konec tedna potekajo prvi in hkrati edini uradni treningi moštev v razredu Moto GP.
MotoGP z edinim letošnjim testom v Katarju

Naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP bo branil Španec Joan Mir (foto: FB Joan Mir 36)

Program prvih skupnih treningov v sezoni 2021 za motociklistični razred MotoGP se je na katarski stezi Losail pričel včeraj, zaznamovala pa ga je odsotnost večine najboljših voznikov in pa tudi močan veter, ki je opazno oviral tekmovalce. Na prvem testu so sicer sodelovali predvsem testni vozniki in novinci, na koncu pa je bil najhitrejši Nemec Stefan Bradl s Hondo.

Po nedavni odpovedi predvidenega testiranja v malezijskem Sepangu, vzrok za odpoved je bila seveda pandemija koronavirusa, so tako lahko novi motocikli včeraj v Katarju šele prvič letos okusili asfalt. Prav zato malce preseneča, da se je tega uvodnega testiranja udeležilo le 12 voznikov. Danes se bodo treningi nadaljevali v precej močnejši konkurenci, čeprav vseh najboljših še vedno ne bo zraven.

Predvsem ne bo večkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza, ki še vedno ni okreval po celi vrsti zdravstvenih težav, mi jih je imel lani. A tudi ostali tovarniški vozniki ne bodo v polnem številu, kar je precej nenavadno, saj po koncu današnjega testa do pričetka sezone ne bo več nobenega skupnega treninga. Sicer se bo sezona predvidoma pričela Z Veliko nagrado Katarja, ki bo na sporedu v nedeljo 28. marca.

Naslov svetovnega prvaka bo sicer branil Španec Joan Mir (Suzuki), največji konkurenti pa naj bi bili že omenjeni Marc Marquez (Honda) in Fabio Quartararo (Yamaha). Sicer je bilo v moštvih po koncu lanske sezone veliko novosti med vozniki, zaradi pomanjkanja treningov pa je tokrat še težje predvideti, katero moštvo bi lahko bilo ob začetku sezone v prednosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.