Naslovnica Šport Mohorič je spektakularno premagal Vingegaarda

Mohorič je spektakularno premagal Vingegaarda

Avtor: Spletno Uredništvo
Mateju Mohoriču je včeraj presenetljivo, a povsem zasluženo dobil kolesarsko dirko po Hrvaški, potem ko je po preobratu v zadnji etapi na spektakularen način le za sekundo prehitel zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda.
Mohorič je spektakularno premagal Vingegaarda

Pogačar in Roglič na Touru nista prehitela Vingegaarda, Mohoriču pa je na Hrvaškem to le uspelo (foto: crorace.com)

Sloveski kolesar Matej Mohorič, član ekipe Bahrain-Victorious, je včeraj postal zmagovalec letošnje dirke CRO Race oziroma Kolesarske dirke po Hrvaški. Mohorič je do izjemne skupne zmage prišel po sekundo prednosti pred drugouvrščenim Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), tretjeuvrščeni, šele 19-letni Britanec Oscar Onley (DSM), ki je bil pravo odkritje te dirke,  pa je zaostal za 11 sekund.

Pred zadnjo etapo je Mohorič, ki so ga slovenski ljubitelji kolesarstva močno pogrešali na zadnjem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, za zmagovalcem letošnje Dirke po Franciji Jonasom Vingegaardom zaostajal za 8 sekund in zdelo se je, da ima Danec neulovljivo prednost. Zadnja etapa od Svete Nedelje do Zagreba je bila namreč ravninska, Mohorič pa ni ravno sprinter – vsaj tako smo mislili.

Vseeno se slovenski as ni predal – najprej je napadel in osvojil sprint na letečem cilju, s čemer je pridobil tri sekunde bonifikacije, potem pa se je spustil še v sprint za zmago v etapi. Sicer je na koncu zaostal za Italijanom Elio Vivianijem, a je za drugo mesto v etapi dobil novih 6 bonifikacijskih sekund in tako skupnem seštevku Kolesarske dirke po Hrvaški senzacionalno prehitel Vingegaarda za eno samo sekundo.

“Boril sem se do zadnjega metra, čeprav je izgledalo skoraj nemogoče, da bi zmagal v skupnem seštevku. Na tej dirki sem imel neverjetno moštvo, ki mi je to omogočilo. Ta zmaga pa mi veliko pomeni, ker sem imel sredi sezone precej zdravstvenih težav in zdaj lahko z optimizmom pričakujem preostale dirke do konca leta,” je bil na cilju pred Narodnim gledališčem v Zagrebu zadovoljen Matej Mohorič.

Sicer pa Dirka po Hrvaški zaradi zelo dobre organizacije in vsega ostalega, kar spada zraven, prehaja v v višjo kategorijo. Zaradi lepot Hrvaške, zanimanja lokalnih pokroviteljev, kakovosti udeležencev in zanimivih tras je bila preizkušnja že doslej spremljana v 190 državah sveta, sedaj pa je za obdobje med leti 2023 in 2025 prešla še v kategorijo Pro Series.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.