Naslovnica Kronika Med varnostno-preventivno akcijo je bilo skoraj 1500 kršitev

Med varnostno-preventivno akcijo je bilo skoraj 1500 kršitev

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila rezultate enotedenske varnostno-preventivne akcije ‘Osredotoči se na cesto’. Podatki so zaskrbljujoči, saj so našteli skoraj 1.500 kršitev!
Med varnostno-preventivno akcijo je bilo skoraj 1500 kršitev

Lep prizor nevarnosti, ki jo lahko povzroči uporaba telefona med vožnjo (foto: policija.si/AVP)

Akcija ‘Osredotoči se na cesto’ je potekala med 9. oktobrom in 15. oktobrom, bila pa je usklajena s prometnimi policijami ostalih evropskih držav (pod skupnim imenom ‘Focus on the road’). V tem času je potekala tudi akcija Javne agencije RS za varnost prometa (AVP), ki je bila posvečena ozaveščanju o nevarnostih uporabe telefona v prometu, s poudarkom na voznike dvokolesnih vozil.

Policisti so med varnostno-preventivno akcijo ‘Osredotoči se na cesto’ poostreno nadzirali, ali vozniki med vožnjo uporabljajo naprave in opremo, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje v cestnem prometu. Kot je jasno že iz imena akcije, je bil njen namen zagotoviti, da vozniki med vožnjo osredotočijo na dogajanje na cesti. Dovolj je namreč le trenutek odmika pozornosti, pa se že lahko pojavi resna nevarnost.

»V času akcije so policisti nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (npr. tablic, prenosnih računalnikov in slušalk), ki motijo voznike motornih vozil, kolesarje in voznike e-skirojev med vožnjo. Pri tem so ugotovili 1.428 kršitev, povezanih z zmanjševanjem voznikovih slušnih in vidnih zaznavanj ter obvladovanjem vozila. Od tega so v 59 primerih izrekli opozorilo. Med vsemi kršitelji je bilo tudi 93 tujcev,« so pojasnili s Policije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.