Naslovnica Šport Martinova zadnja guma je v Katarju najbrž odločila SP

Martinova zadnja guma je v Katarju najbrž odločila SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Včerajšnja Velika nagrada Katarja v motociklizmu je najbrž odločila boj za naslov svetovnega prvaka  v razredu MotoGP. Pred zadnjo dirko sezone, ki bo ta konec tedna v španski Valenciji, ima namreč sedaj Italijan Francesco Bagnaia velikih 21 točk prednosti pred Špancem Jorgejem Martinom.
Martinova zadnja guma je v Katarju najbrž odločila SP

Rdeči Bagnaia, sivi Di Giannantonio in črni Marini včeraj na VN Katarja (foto: FB Ducati)

Sicer je Veliko nagrado Katarja v motociklizmu v razredu MotoGP Italijan včeraj precej presenetljivo, a popolnoma zasluženo zmagal Fabio Di Giannantonio, vodilni v svetovnem prvenstvu Francesco Bagnaia je bil drugi, tretje mesto pa je pripadlo tretjemu Italijanu na odru – Luci Mariniju. Drugouvrščeni v svetovnem prvenstvu Jorge Martin pa je končal šele na skromnem desetem mestu.

Nesrečni Martin, ki naj bi ga po lastnih besedah na stezi v Losailu včeraj izdala zadnja guma (ne pa nastavitve in njegov povsem ponesrečen start), je tako Bagnaii odprl vrata do novega naslova svetovnega prvaka. Pred soboto sprint dirko v Katarju je bila razlika med Italijanom in Špancem 14 točk, nato se je Martin z zmago na krajši razdalji približal na 7 točk, da bi po včerajšnji slabi predstavi naskok Italijana narasel na velikih 21 točk.

Do konca sezone 2023 svetovnega prvenstva v motociklističnem kraljevskem razredu MotoGP sta tako ostali le še dve dirki v Valenciji, ki bosta na vrsti že v prihajajočem koncu tedna. Zdi se, da ima Bagnaia sedaj dovolj naskoka, da si privozi še tistih nekaj točk, ki jih potrebuje za skupno zmago v SP. Sicer zmaga na sprint dirki prinaša prvemu 12 točk, drugemu 9 in tretjemu 7 točk, medtem ko bo na nedeljski VN Valencije prvi dobil 25, drugi 20 in tretji 15 točk.

Vseeno se na zaključni postaji sezone obeta izjemno napet boj, saj se bo Španec na domačem asfaltu nedvomno boril do zadnjega ovinka. Poleg tega je med Martinom in Bagnaio v soboto na sprint dirki prišlo do dveh bližnjih srečanj z dotiki, kar je bilo na meji dovoljenega in bo morda zato v Valenciji spet šlo ‘na nož’.  Tudi ostali vozniki pa si močno želijo zmage za konec sezone.

Trenutno se najbolj v formi zdijo zmagovalec Katarja Fabio Di Giannantonio, njegov moštveni tovariš Alex Marquez in dvakrat tretji  v zadnjem vikendu Luca Marini. Marinijev sotekmovalec Marco Bezzechi pa si je že zagotovil skupno tretje mesto v SP, čeprav še ni okreval po zadnji poškodbi rame.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.