Naslovnica Šport Maribor ponovno gosti finale Pokala Slovenije za košarkarje

Maribor ponovno gosti finale Pokala Slovenije za košarkarje

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek in petek bo Maribor gostil zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja za košarkarje. Za prestižni trofej se bodo borile ekipe Terme Olimia Podčetrtek, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur in Cedevita Olimpija. Prav ljubljanska ekipa, ki je zadnja zmagovalka Pokala Spar, pa je prvi favorit za novo zmago.
Maribor ponovno gosti finale Pokala Slovenije za košarkarje

Predstavniki vseh štirih klubov, ki so se uvrstili na zaključni turnir, po žrebu polfinalnih parov (foto: kzs.si)

Ta konec tedna bo mariborska dvorana Lukna gostila zaključni turnir tekmovanja za slovenski pokal najboljše četverice za košarkarje, kar bo četrtič, da bo finale Pokala Spar v Mariboru. Maribor je imel dolgoletno košarkarsko tradicijo in v prvih letih po osamosvojitvi kar dve ekipi v prvi slovenski košarkarski ligi (Satex ter Bavaria Wolltex), potem pa se je zgodba teh dveh kolektivov leta 2005 dokončno ugasnila.

Sicer se je kmalu zatem mariborska košarka vrnila med slovensko elito kot Maribor Meser in Maribor Nova KMB, a se je tudi to poglavje zaključilo predčasno, tako da danes najvišje rangirani mariborski moški košarkarski klub AKK Branik nastopa v 3. SKL. Morda so se v KZS prav zaradi promocije košarke v štajerski prestolnici odločili, da letos finale Pokala Spar ponovno gosti Maribor.

V prvem polfinalu 22. Pokala Spar se bosta v četrtek (16. februarja) pomerila kluba Terme Olimia Podčetrtek in Helios Suns, kmalu po koncu tega dvoboja pa bo ob 20. uri pa bo sledil še drugi polfinale med Cedevito Olimpijo in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Finale bo nato na sporedu že dan kasneje (ob 20. uri), tako da bomo v petek, 17. februarja zvečer že dobili ime letošnjega zmagovalca prestižne slovenske pokalne lovorike.

»Veliki favoriti turnirja so vsekakor Ljubljančani, ki se lahko pohvalijo s kar 21 pokalnimi naslovi, enkrat so zmagovalci postali Domžalčani, košarkarji iz Šenčurja in Podčetrtka pa še čakajo na prvo lovoriko. A zaključni turnirji Pokala Spar veljajo za zelo specifična tekmovanja, kar smo v zgodovini videli že večkrat,« so napovedali s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) in dodali informacijo, da sta KZS in podjetje Spar še podaljšala pogodbo o sponzorstvu.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.