Naslovnica Šport Maribor gosti še svetovni pokal gorskih kolesarjev v spustu

Maribor gosti še svetovni pokal gorskih kolesarjev v spustu

Avtor: Spletno Uredništvo
Mariborski Bike Park bo po tekmi evropskega pokala in pravkar končanega evropskega prvenstva ta konec tedna gostil še tradicionalno tekmo svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Tretja avgustovska preizkušnja na Mariborskem Pohorju bo predvidoma tudi najbolj spektakularna.
Novopečena evropska prvakinja Monika Hrastnik med spustom (foto: KZS/Miha Matavž)

Maribor bo prvi polovici avgusta skupno gostil več kot 1.500 gorskih kolesarjev in njihovih spremljevalcev. Najprej so se takoj na začetku meseca po progi za spust mariborskega Bike Parka spustili nastopajoči na tekmi evropskega pokala, nato je bilo zadnji vikend na vrsti še evropsko prvenstvo. Slovenci so prijetno presenetili, saj je Monika Hrastnik zmagala med članicami, Miran Vauh in Saša Merljak pa v svojih veteranskih kategorijah.

Sicer sta obe evropski preizkušnji potekali po World Cup progi, ki bo prihajajoči konec tedna gostila še tekmo svetovnega pokala, pri čemer bo ta tretji spust po tehnični plati precej zahtevnejši od predhodnih dveh. Letos bo mariborsko preizkušnjo svetovnega pokala zaznamovala tudi nova lokacija ciljne arene, pri čemer bodo progi dodali še atraktiven skok in dinamičen zaključek do novega cilja na parkirišču.

»Pričakuje se, da bo preko neposrednega televizijskega prenosa svetovni pokal spremljalo okoli 81 milijonov gledalcev iz 110 držav. TV prenos bo več milijonom gledalcev približal naravne lepote Slovenije, predvsem Pohorje, ki je vpeto med naravo in mesto,« so objavo Društva gorskih kolesarjev Pohorje povzeli na Slovenski turistični organizaciji (STO), kjer želijo tudi čim bolje unovčiti trenutno slovensko kolesarsko evforijo.

Letos bodo tudi na Mariborskem Pohorju dali poudarek k trajnostnem vedenju tekmovalcev in obiskovalcev. Tudi samo mesto Maribor bo živelo s tekmami, saj bo spremljevalni program potekal pod Pohorjem in pa tudi v centru štajerske prestolnice. Pripravljajo tudi kolesarsko parado, ki bo potekala od Pohorja do Glavnega trga. Pravzaprav pa se program ne bo zaključil s tekmo svetovnega pokala, ampak se obeta še ena spektakularna preizkušnja.

»Po zaključku finala svetovnega pokala, torej v nedeljo pozno popoldne, se obeta še ena, neformalna, a prav tako atraktivna tekma. Zadnjo tretjino Snežnega stadiona bodo organizatorji izkoristili za izvedbo paralelnega slaloma, na katerem se bodo neformalno pomerili najboljši spustaši sveta,« so še zapisali pri STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.