Naslovnica Šport Maribor bo v znamenju Olimpijskega festivala evropske mladine

Maribor bo v znamenju Olimpijskega festivala evropske mladine

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mariboru se jutri zvečer s slavnostno otvoritvijo pričenja Olimpijski festival evropske mladine (OFEM). Več kot 3500 udeležencev iz 48 evropskih držav bo tekmovalo na 13 prizoriščih v mestu in okolici vse do 29. julija, dogodek pa je pomemben za promocijo Slovenije, slovenskega športa in zlasti Maribora.
Maribor bo v znamenju Olimpijskega festivala evropske mladine

Promocijski plakat za OFEM v slovenski in angleški verziji (foto: slovenia.info)

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je največji multi-panožni športni dogodek za mlade športnike in športnice med 14. in 18. letom starosti. Prireditev poteka pod okriljem olimpijskih komitejev in je med mladimi športniki zelo priljubljeno. OFEM namreč za najbolj perspektivne športnike pomeni nabiranje izkušenj za kasnejši nastop na olimpijskih igrah v članski konkurenci, za nekatere pa pomeni kar vrhunec kariere.

Na letošnjem OFEM-u, ki se bo v Mariboru začel jutri zvečer ob 20. uri s slavnostno otvoritvijo, bo sodelovalo več kot 3500 mladih športnikov in članov njihovih ekip. Prireditev bo spremljalo okrog 200 predstavnikov različnih vrst medijev. Ta množična športna prireditev bo odmevala tudi na družbenih omrežjih, pripravljajo pa se tudi neposredni spletni prenosi dogajanja. Sicer bo tokrat na sporedu 11 panog.

Poleg promocije Slovenije, za kar je zadolžena Slovenska turistična organizacija STO prek svoje blagovne znamke ‘I feel Slovenia’, bo imel letošnji OFEM ima tudi poudarjen trajnostni predznak. Cilj organizatorjev je zmanjšanje škodljivih učinkov festivala na okolje, zato se bodo držali 25-ih dogovorjenih trajnostnih ciljev. Festival bo sicer trajal do prihodnje sobote 29. julija, ponudil pa bo tudi pester spremljevalni program.

Na 13 prizoriščih v mestu in okolici bo do 29. julija na sporedu 122 disciplin v 11 športnih panogah, na katerih se bodo mladi športniki iz 48 držav evropskega kontinenta potegovali za 688 odličij. Ogled vseh dogodkov je brezplačen, vstopnina ni predvidena.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.