Naslovnica Šport Luka Dončić se je vrnil, jutri spet z Litvo, v petek pa še z Brazilijo

Luka Dončić se je vrnil, jutri spet z Litvo, v petek pa še z Brazilijo

Avtor: Spletno Uredništvo
S Košarkarske zvez Slovenije je danes prišla težko pričakovana novica, da se je tudi Luka Dončić pridružil ekipi. Slovenija je sicer brez Luke včeraj na prvi pripravljalni tekmi na gostovanju v Litvi doživela tesen poraz, že jutri pa se bo z Litvanci pomerila še v Stožicah.
Luka Dončić se je vrnil, jutri spet z Litvo, v petek pa še z Brazilijo

Z Dončićem v ekipi so slovenske možnosti za preboj na OI v Parizu precej večje (foto: FB KZS)

Včerajšnji prvi pripravljalni dvoboj slovenske košarkarske reprezentance v litovski Vilni je z rezultatom 92:86 pripadel domači izbrani vrsti. Izgubiti le za šest točk na težkem gostovanju pri košarkarski velesili, kot je Litva, to sploh ni slab rezultat. Še posebej zato, ker je šlo za šele uvodno od treh pripravljalnih tekem, tako da slovenska ekipa zagotovo še ni bila povsem uigrana.

S prve tekme v Vilni velja omeniti predvsem dobro formo Alekseja Nikoliča in Zorana Dragića, uspešno vrnitev Eda Murića in Vlatka Čančarja, ki sta zaradi poškodb izpustila minulo sezono, ter prvi uradni nastop novega slovenskega centra Neba. Američan nigerijskih korenin Joshua Okechukwu Nebo, ki je zadnja tri leta igral za Žalgiris in Maccabi Tel Aviv, pravkar pa je postal član milanske Olimpie, je namreč pred dnevi prejel slovensko državljanstvo.

Z 206 cm visokim igralcem je slovenska moška košarkarska reprezentanca dobila izjemno pomembno okrepitev na položaju centra. Vseeno pa je najbolj pomembna okrepitev prišla danes popoldan, ko se je po svežih objavah Košarkarske zveze Slovenije (KZS) tudi Luka Dončić pridružil ekipi. Sicer ni prav veliko znanega, kakšen je dejansko njegov zdravstveni status, a že sama prisotnost pomeni veliko.

Ker se bo Slovenija jutri, na praznik Dneva državnosti (torek, 25. junija), ob 18. uri pomerila z Litvo še v Stožicah, bo morda Dončić celo že stopil na igrišče – vsaj za nekaj minut. Ker pa potem slovensko izbrano vrsto v petek ob 20. uri na istem parketu Arene Stožice čaka še generalka pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir, ko se bodo srečali z Brazilijo, pa bo do tedaj najbrž že vse precej bolj jasno.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.