Naslovnica Kronika Aretirali so trojico Hrvatov, ki je razstreljevala bankomate

Aretirali so trojico Hrvatov, ki je razstreljevala bankomate

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Policija je hitro razrešila 4 primere poskusov ropov bankomatov, do katerih je prišlo v zadnjem mesecu. Prijeli so tri serijske vlomilce in sicer na mejnem prehodu Obrežje. Vsi trije nepridipravi so namreč hrvaški državljani, dobili pa so jih na begu le dobro uro po zadnjem poskusu ropa bankomata v Ljubljani.
Aretirali so trojico Hrvatov, ki je razstreljevala bankomat

V drugem vozilu so našli obleko, skiroje, jeklenke in ostalo opremo kriminalcev (foto: policija.si)

Ljubljanski policisti in kriminalisti so se v zadnjih tednih posvetili štirim poskusom vlomov v bankomate, pri katerih so tatovi uporabljali eksplozije plina, da bi se prebili do denarja. Pri tem so bili lopovi dvakrat uspešni, dvakrat pa ne. Seveda so se slovenski policisti lotili obsežne forenzične kriminalistične preiskave, poleg tega pa so intenzivno zbirali tudi različne informacije, kar je kmalu obrodilo sadove.

Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov so namreč hitro ugotovili, da je vsaj enega izmed kaznivih dejanj osumljen državljan Hrvaške. Za njim so na območju Republike Slovenije takoj razpisali iskanje, a se je potem kar sam ujel v past. Minulo sredo (19. junija) je namreč na območju ljubljanskih Most prišlo do vloma v bančni avtomat s pomočjo eksplozije plina in sicer približno ob 3.45 zjutraj.

Policisti so takoj začeli s preiskavo na kraju dogodka, alarmirali pa so tudi vse policijske enote v državi. Že dobro uro zatem so novomeški policisti prestregli 3 osumljence na mejnem prehodu Obrežje, ko so se želeli z osebnim vozilom vrniti domov na Hrvaško. »V nadaljevanju smo ljubljanski kriminalisti odvzeli prostost trem državljanom Hrvaške, starim 29, 33 in 37 let, med katerimi je bila tudi omenjena iskana oseba.

Med preiskavo smo kmalu ugotovili, da osumljenci pri izvrševanju kaznivih dejanj uporabljajo več vozil. Tako smo pregledali širše območje kraja storitve kaznivega dejanja in odkrili še eno osebno vozilo, za katero smo v nadaljevanju ugotovili, da ga uporabljajo osumljenci. V vozilu osumljencev našli predmete, uporabljene pri vlomih: električna skiroja, plinske jeklenke, maskirne kape idr.,« je danes javnosti pojasnil Valter Zrinski s Policijske uprave Ljubljana.

Preiskava pa se s tem še ni zaključila, saj obstajajo sumi o vpletenosti trojice aretiranih tudi v druge podobne vlome v bankomate. Vsi trije so bili namreč v preteklosti v tujini že obravnavani zaradi premoženjske kriminalitete, eden izmed njih pa je bil v preiskovalnem zaporu zaradi povsem enakega kaznivega dejanja – vloma v bankomat. Poleg ukradenega denarja, pa so ‘minerji’ samo pri zadnjih dveh ropih povzročili najmanj 50.000 evrov kolateralne škode.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.