Naslovnica Trendi Lepa Miša, dr. Stare in urednica Manica prvi v Televizijskem klubu

Lepa Miša, dr. Stare in urednica Manica prvi v Televizijskem klubu

Avtor: Spletno Uredništvo

Na TV Slovenija prihaja nova večerna TV oddaja. Imenovala se bo Televizijski klub, nadaljevala bo tradicijo oddaje Polnočni klub in bo vsaj prvo leto namenjena predvsem samopromociji TV Slovenija ob 60-letnici njenega delovanja. Na sporedu bo ob sobotah zvečer ob 21.30 na 2. programu Televizije Slovenija, prvič že jutri, 7. aprila. 

Andrej, Manica in Miša z voditeljico Rosvito pred prvo oddajo Televizijskega kluba (foto: Adrijan Pregelj)

 

Z oddajo Televizijski klub želijo ustvarjalci predstaviti prepoznavne obraze Televizije Slovenija, krepiti ugled javnega servisa, povezati različna uredništva znotraj hiše in pred gledalci nastopiti kot povezana celota. Oddaja Televizijski klub se tako pridružuje praznovanjem za častitljivih 90 let Radia in 60 let Televizije Slovenija.

Gostiteljica prve oddaje bo voditeljica Odmevov Rosvita Pesek, prihodnje Televizijske klube pa bodo vodili še: Bernarda Žarn, Marjeta Klemenc, Branko Maksimovič, Igor Jurič, Igor E. Bergant, Slavko Bobovnik, Ana Tavčar, Ksenija Horvat, Igor Pirkovič, Mojca Mavec, Sekumady Conde, Edita Cetinski Malnar … Urednica oddaje je Danica Lorenčič.

Gostitelji oddaje bodo torej prepoznavni televizijski obrazi iz različnih uredništev Televizije Slovenija, kar bo zagotovo zmanjšalo stroške in izkoristilo ‘notranje intelektualne rezerve’. Tudi izbira voditelja bo iz tedna v teden presenečenje, saj se bodo v načrtovanju programa sproti prilagajali potrebam in zahtevam trenutka. Sicer se bodo voditelji predstavili drugače, kot so jih gledalci vajeni in skupaj s povabljenimi gosti bodo z občinstvom delili tudi osebne izkušnje. Spregovorili bodo o temah, ki so jim blizu, pa jim v okviru svojega rednega dela niso uspeli nameniti dovolj pozornosti, pri gledalcih pa bodo vsekakor vzbudile zanimanje.

Prvi gostje, ki bodo sedli v prvi Televizijski klub, so zagotovo zelo prepoznavne televizijske osebnosti nacionalne medijske hiše. Andrej Stare je legendarni televizijski športni komentator že 39 let. Z dvema stranema oboževalcev na Facebooku. Miša Molk je zvezda. Od nekdaj. Vodila je televizijski razvedrilni program, bdela nad stiki z gledalci in poslušalci. Že štiri desetletja nas gleda z malih ekranov. In mi njo. Manica Janežić Ambrožič je  pravkar je stopila v čevlje odgovorne urednice Informativnega programa Televizije Slovenija – na (najmanj) tretjo najpomembnejšo funkcijo na javnem zavodu RTV Slovenija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.